Сериозен удар за националите ни по волейбол –Скримов аут за двубоя срещу Германия

Сериозен удар за националите ни по волейбол –Скримов аут за двубоя срещу Германия

Сериозен удар за националите ни по волейбол –Скримов аут за двубоя срещу Германия

Сериозен удар получи селекционерът Пламен Константинов в навечерието на първия мач от европейското първенство срещу Германия. Гибона няма да може да разчита на един от основните си посрещачи Тодор Скримов. Волейболистът има сериозни болки в рамото на атакуващата дясна ръка и остана извън групата за днешния двубой срещу Германия.

Константинов обяви разширения състав в последния възможен момент - на вчерашната техническа конференция. До тогава той очакваше становище от италиански травматолози за състоянието на Скримов. Изненадата била при пристигането на епикризата. Оказало се, че няма никаква обяснима причина за болките на волейболиста. Фактите обаче били налице - Тошко едва вдигал ръката си и било невъзможно да се появи на полето. Не е ясно също така, дали Скримов ще може да играе и в следващите два мача от групата срещу Чехия и Холандия утре и вдругиден, съобщи „Фокус”. Константинов дори е изправен пред угрозата да загуби посрещача до края на шампионата.

Така днес от 20:30 ч. като „четворки" за България срещу Германия ще се появят Тодор Алексиев и Николай Пенчев. Другият проблемен пост е този на разпределителя. Константинов вчера успокои, че Андрей Жеков ще бъде в групата за мача. Това обаче не означава, че ще играе. Жеката има отчупени костици, плаващи в глезена, което му причинява остри болки. В името на домашното европейско първенство обаче Андрей е предпочел да стисне зъби и да помогне на състава с каквото може. В такъв случай обаче рискува да пропусне олимпийската квалификация в Берлин през януари.

Заради състоянието на Жеков изборът на Пламен по всяка вероятност ще падне върху Георги Брато-ев. На пейката обаче, освен Жеков, като резервен плеймейкър ще бъде и Любомир Агонцев. Светослав Гоцев също отпадна от групата за Германия. Централният блокировач има лека травма, но . не тя е причината за избора на Константинов. Задачата да спират атаките на немците като титуляри ще бъде възложена на Николай Николов и Виктор Йосифов, а на Пейката ще бъде Теодор Тодоров. Диагонал за България ще играе Владимир Николов, а либеро ще бъде Теодор Салпаров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ