127 български спортисти ще вземат участие първите Европейски игри в Баку

127 български спортисти ще вземат участие първите Европейски игри в Баку

Съставът на българската делегация за първите Европейски игри Баку 2015 бе утвърден на заседание на изпълкома на Българския олимпийски комитет (БОК), в което участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщава сайтът на Българския олимпийски комитет.

Общо 127 спортисти (67 мъже и 60 жени) са спечелили квоти и ще представят страната ни в състезанията, които ще се проведат в столицата на Азербайджан от 12 до 28 юни.

България ще участва в 23 спорта (от общо 30).

„Делегацията ни се доближава по численост до съставите ни в най-успешните за българската спортна история олимпийски игри в Сеул и Барселона, дано и като представяне доближим тези олимпиади. Благодаря на правителството и министър Кралев за осигурената възможност за участие на всеки спечелил квота, вярвам, че спортисти и треньори ще оправдаят това доверие” каза председателят на БОК Стефка Костадинова.

В състава на делегацията личат както имена на легендарни шампиони, сред които най-титулуваната българка на олимпийски игри - спечелилата две титли и общо 5 медала Мария Гроздева (спортна стрелба), опитните Станка Златева (борба), Тодор Алексиев, Николай Николов, братята Братоеви (волейбол), Петя Неделчева (бадминтон), световни и европейски шампиони в борбата, художествена гимнастика и самбото, така и много дебютанти на подобни форуми.

Във връзка с Европейските игри бе създаден оперативен щаб, който се ръководи от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и включва представители на БОК, Министерството на младежта и спорта и Антидопинговия център.

Съставът на делегацията ни може да видите ТУК

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ