5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

Да живееш в малко жилище не означава, че трябва да жертваш стила и функционалността му. Всъщност това може да бъде възможност да проявите творчество и да използвате максимално всеки сантиметър пространство. С правилния избор на мебели и подходящия дизайн може да превърнете дори най-малкия апартамент в уютно и стилно жилище. Ето и нашите 5 идеи!

Изберете компактна трапезна маса с разтегателен механизъм

Едно от най-големите предизвикателства в малките апартаменти е намирането на правилния баланс в комфортното обзавеждане на трапезария и хол 2 в 1. В случая компактна трапезна маса с разтегателен механизъм е идеалното решение. Ежедневно тя може да служи освен за място за хранене и като удобен работен кът. Когато имате гости или имате нужда от допълнително място за вечеря, просто удължете масата, за да има място за всички.

Бар маса и столове вместо традиционна маса за хранене

Друго спестяващо място решение е да заложите на бар маса и столове вместо традиционната трапезна маса. Бар масите заемат по-малко пространство и създават модерен акцент в интериора. Съчетайте ги с компактни бар столове, които могат да бъдат прибрани под масата, когато не се използват. Подобен тип кът е и чудесно притегателно място, когато имате гости и решите да го превърнете в импровизиран коктейл бар.

 трапезни маси от мебели Carmen

А защо не холна маса с повдигащ механизъм?

В малък апартамент всяка мебел трябва да изпълнява множество функции. Холна маса с повдигащ механизъм е страхотен избор, когато става въпрос за оптимизиране на пространството. Тези модели разполагат с плот, който може да се повдигне, за да се създаде удобна повърхност за хранене или работа. Идеални са, за да се насладите на кафето си пред телевизора или за да наваксате с имейли. Под повдигнатия плот ще откриете скрити отделения за съхранение, където можете да приберете списания или дистанционни управления, за да запазите всекидневната си подредена.

Заменете големия диван с удобно канапе

За щастие днес има изобилие от стилни и спестяващи място канапета, проектирани специално за компактни жилищни пространства. Изберете елегантен, семпъл дизайн с изчистени линии - неговият минимализъм ще се впише чудесно в интериора на малкия апартамент. По-ниско канапе ще накара таваните да изглеждат по-високи, а модел с крачета ще създаде усещане за светлина и въздух. Ако предпочитате модел с подлакътници, заложете на такива, които не са прекалено обемни.

Правилният избор на цветове е важен

Когато става въпрос за обзавеждане на малко жилище, правилната цветова палитра може да направи всичко различно. Светли, неутрални цветове като бяло, бежово и меко сиво могат да ви помогнат да създадете усещане за простор и да направите така, че домът ви да изглежда по-голям, отколкото е. Помислете за боядисване на стените в светъл нюанс, които да отразяват естествената светлина и по този начин да озарите стаята. Добавете ярки цветове с аксесоари като декоративни възглавници, килими и произведения на изкуството, за да внесете индивидуалност в пространството си, без да го затрупвате ненужно.

Oбзавеждането на малък апартамент изисква креативност, изобретателност и желание за нестандартно мислене. С правилния избор на мебели и различни

дизайнерски стратегии можете да превърнете дори най-компактното жилищно пространство във функционален и стилен дом.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ