Blue Origin се подготвя да изстреля първата ракета New Shepard след повече от година

Blue Origin се подготвя да изстреля първата ракета New Shepard след повече от година

Blue Origin се подготвя да изстреля първата ракета New Shepard след повече от година

Blue Origin на Джеф Безос се подготвя да изстреля своята ракета New Shepard за първи път от повече от година, съобщи CNBC.

"Насочваме се към прозорец за изстрелване, който се отваря на 18 декември, за следващата ни мисия с полезен товар New Shepard", заяви Blue Origin в публикации в социалните медии, малко след като Bloomberg съобщи за целевата дата.

Изстрелването на New Shepard, озаглавено NS-24, ще бъде товарна мисия, която ще носи изследователски и научни товари. Мисията ще отбележи завръщането на суборбиталната ракета в полет, след повече от 14-месечно прекъсване, дължащо се на повреда в средата на изстрелването по време на товарна мисия през септември 2022 г.

По-рано тази година Федералната авиационна администрация приключи разследването на неуспешната мисия NS-23. Агенцията изиска от Blue Origin да предприеме коригиращи действия "за подобряване на структурните характеристики по време на експлоатация, както и организационни промени" в компанията.

Ракетата се изстрелва от частното съоръжение на Blue Origin в Западен Тексас, като извежда хора и товари на височина над 100 км или над 340 000 фута за няколко минути безтегловност. Капсулата се управлява автономно, без човешки пилот, и се спуска с помощта на парашути, за да се приземи в тексаската пустиня. Ракетата-носител "Ню Шепърд" е за многократна употреба и се връща, за да се приземи на бетонна площадка в близост до мястото на изстрелване.

Досега Blue Origin е издигнала 31 души на ръба на космоса с New Shepard.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ