Мъск твърди, че Apple заплашва да премахне Twitter от App Store

Мъск твърди, че Apple заплашва да премахне Twitter от App Store

Мъск твърди, че Apple заплашва да премахне Twitter от App Store

Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви в понеделник в поредица от публикации в социалната мрежа, че Apple е заплашила да премахне платформата от своя магазин за приложения, предаде Си Ен Би Си.

„Apple също заплаши да премахне Twitter от своя App Store, но не ни каза защо“, написа той  социалната мрежа.

В поредица от постове милиардерът нарече таксите на Apple за приложенията в  App Store „таен данък от 30%“ и проведе анкета, питайки дали „Apple трябва да публикува всички цензурни действия, които е предприела и които засягат нейните клиенти“. Той също така твърди, че Apple е изтеглила повечето от рекламите си от Twitter.

App Store на Apple е единственият начин за разпространение на софтуер на iPhone. Ако приложението Twitter бъде изтеглено, социалната мрежа ще загуби една от основните си платформи , въпреки че услугата е достъпна през уеб браузър.

В допълнение, Apple изисква производителите на приложения за iPhone да плащат между 15% и 30% от приходите от продажби на цифрови стоки чрез тези приложения. Мъск каза, че един от плановете му за Twitter е да събере милиарди долари от абонаменти, като Twitter Blue, който се предлага чрез приложението за iPhone. Ако неговият план се осъществи, Apple също ще спечели милиарди от таксите.

Apple се сблъска с предизвикателства по отношение на таксите и политиките на App Store от компании като Spotify и Epic Games, но изглежда, че сега Мъск търси начин отново да привлече вниманието върху политиките на технологичния гигант.

От Apple са отказали искане на Си Ен Би Си да коментират публикациите на Мъск.

Има обаче  признаци, че Apple наблюдава внимателно социалната мрежа, за да види дали нарушава правилата на App Store.

Представители на неназовани магазини за приложения, които включват App Store на Apple, както и Google Play за устройства с Android, са се свързали с Twitter по-рано този месец, след като Мъск пое управлението и сайта. Според публикация в „Ню Йорк таймс“ от Йоел Рот, бивш ръководител на отдела за доверие и безопасност на Twitter, след поемането на управлението от Мъск в платформата е била регистрирана  вълна от реч на омразата.

Фил Шилър, бивш главен маркетинг специалист на Apple, който ръководи App Review, очевидно е изтрил акаунта си в Twitter по-рано този месец, след като Мъск пое управлението.

Филип Шумейкър, бивш ръководител на прегледа на приложенията на Apple и настоящ главен изпълнителен директор на Identity.com, каза, че ходът на Шилер да изтрие акаунта си му напомня за компания, която предприема стъпки, за да се „готви за война“. Той вярва, че отделът за преглед на приложения на Apple следи внимателно модерирането на съдържанието на Twitter под ръководството на Мъск, за да види дали по-съмнително съдържание започва да се промъква.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ