Персонална подводница-капсула се спуска на 100 м в дълбините

Персонална подводница-капсула се спуска на 100 м в  дълбините

Персонална подводница-капсула се спуска на 100 м в дълбините

Има много хора, които са привлечени от морските дълбини. Въпреки това, само малцина имат късмета да им се възхищават напълно. U-Boat Worx разработи персоналния батискаф Nemo за такива случаи, но цената му далеч не прави този продукт любимец на масовото производство. Цената на първата версия на подводницата беше обявена през 2020 г. и тогава беше 1 милион долара.

Сега, през 2022 г., ситуацията се промени много и гмуркането на вашата собствена дълбоководна подводница стана много по-достъпно. Повратната точка идва, след като Worx започва масово производство. Това помогна да се намалят наполовина продажните цени на продуктите. Разбира се, 500 хиляди долара трудно могат да се нарекат "малка сума", но има явен напредък. Цената на капсулите за подводно пътуване не трябва да предизвиква усмивки, защото, колкото и да е странно, наистина е много евтино.

Компанията производител има големи планове и е уверена, че ще може да произведе поне 1000 подводници до 2030 г. Личните подводници Nemo са представени в две версии. Първата струва $599 000 и изисква двама души на борда. Вторият, с една седалка, струва $545 000. Външно подводницата изглежда много лека заради големия акрилен балон, който осигурява отлична видимост във всички посоки. И двете версии са потопяеми на дълбочина до 100 метра и могат да останат под вода до 8 часа. Движението се осъществява от 4 електродвигателя, а за управление се използва контролер Manta. Компанията е разработила няколко аксесоара, които позволяват подводницата да бъде пусната във водата директно от брега. Купувачите ще могат да преминат курсове и да получат сертификат за управление на батискаф.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ