Twitter вече изисква регистрация, за да разглеждаме туитове. Ограничава и броя на туитовете, които четем на ден

Twitter вече изисква регистрация, за да разглеждаме туитове. Ограничава и броя на туитовете, които четем на ден

Twitter вече ще изисква от потребителите да имат акаунт в платформата за социални медии, за да разглеждат туитове - ход, който собственикът Елон Мъск нарече в петък "временна спешна мярка", предава Ройтерс.

Потребителите, които се опитват да разглеждат съдържание в платформата, ще бъдат помолени да си направят профил или да влязат във вече съществуващ такъв, за да видят любимите си туитове.

Нещо повече, Twitter ще ограничи и броя на туитовете, които различни профили могат да прочитат в рамките на един ден, за да обезкуражи "екстремните нива на събиране на данни и манипулиране на системата", допълни в събота изпълнителният директор на компанията.

Верифицираните профили временно ще бъдат ограничени до четене на 6000 публикации на ден, заяви Мъск, като добави, че непроверените акаунти ще бъдат ограничени до 600 публикации на ден, а новите непроверени акаунти - до 300.

Настоящето ограничение е временно и броят на разрешените за четене публикации скоро ще бъде увеличен до 10 000 публикации на ден за верифицираните потребители, 1000 публикации на ден за непроверените потребители и 500 публикации на ден за новите непроверени потребители, каза Мъск в друга своя публикация в "Туитър", без да предоставя повече подробности за времева рамка.

"Данните ни се разграбваха толкова много, че това влошаваше качеството на услугата за нормалните потребители!" заяви Мъск в Twitter.

Той допълни, че стотици или повече организации са извличали данни от Twitter "изключително агресивно", което се е отразило на потребителското изживяване.

Мъск и преди е изразявал недоволство от това, че фирми за изкуствен интелект като OpenAI, собственик на ChatGPT, използват данните на Twitter за обучение на своите големи езикови модели.

"Със сигурност ще предприемем правни действия срещу тези, които са откраднали нашите данни и очакваме да ги видим в съда, което (оптимистично) е след 2-3 години", каза той.

През май в писмо, адресирано до главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела, адвокатът на Мъск Алекс Спиро поиска от технологичния гигант да извърши одит на използването на съдържанието на Twitter, твърдейки, че разработчикът на Windows е нарушил споразумението за използване на данните на компанията за социални медии.

Компанията предприе редица мерки, за да върне рекламодателите, които напуснаха платформата при управлението на Мъск, и да увеличи приходите от абонаменти.

По-рано през месеца Twitter обяви, че планира да се съсредоточи върху видео, създатели и търговски партньорства, за да съживи бизнеса на компанията за социални медии отвъд цифровата реклама.

Twitter също така започна да таксува потребителите за достъп до своя интерфейс за програмиране на приложения (API), използван от приложения на трети страни и изследователи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ