Twitter временно затваря офисите си след вълна от напускания заради ултиматум на Мъск

Twitter временно затваря офисите си след вълна от напускания заради ултиматум на Мъск

Twitter временно затваря офисите си след вълна от напускания заради ултиматум на Мъск

Кризата в Twitter достигна нови висоти, след като беше съобщено, че стотици служители са отхвърлили ултиматума на Илон Мъск да се ангажират с многочасова работа на пълни обороти или да напуснат компанията, което постави под въпрос способността на платформата да продължи да поддържа своята функционалност, пише в. „Гардиън“.

В резултат на това офисите на Twitter внезапно затвориха врати, като се очаква служителите отново да получат достъп до помещенията в понеделник. Междувременно потребителите на Twitter започнаха да се сбогуват със социалната мрежа и да споделят акаунтите си в други платформи.

#RIPTwitter, #TwitterDown, Mastodon и Myspace бяха популярни хаштагове в платформата след изтичането на крайния срок за ултиматума на Мъск за останалия персонал на компанията да се регистрира за „дълги часове с висока интензивност на работата“ или да напусне. Изчислено е, че стотици от останалите служители са избрали да си тръгнат.

Напусканията включват много инженери, отговорни за премахването на бъгове и предотвратяването на прекъсвания на услугите, което повдига въпроси относно стабилността на платформата и дебати сред мениджърите за това кой трябва да бъде помолен да се върне, казаха настоящи и бивши служители.

В ранен знак, че броят на онези, които отказват да изпълнят ултиматума на Мъск, е по-голям от очакваното, милиардерът облекчи мандата си за връщане в офиса, който беше издал преди седмица, като каза на служителите в четвъртък, че ще им бъде разрешено да работят дистанционно, ако техните мениджъри твърдят, че имат „отличен принос“ за платформата дори при този режим на работа.

По-късно Twitter обяви по имейл, че ще затвори своите офис сгради и ще прекрати пропуските на служителите до понеделник, съобщи „Ню Йорк таймс“.

Онлайн потребителите спекулираха, че сайтът може да падне след няколко часа или дни.

В четвъртък вечерта версията на приложението Twitter, използвана от служителите, започна да се забавя, според източник, запознат с въпроса, който изчисли, че публичната версия на Twitter е изложена на риск от срив през нощта. Уебсайт DownDetector съобщи за значително увеличение на потребителските доклади за проблеми на сайта.

„Ако се счупи, няма кой да поправи нещата в много области“, каза източникът, който отказа да бъде назован от страх от възмездие.

Мъск пускаше публикации в Twitter по време на драмата. В петък той публикува мемета, осмиващи очакваната смърт на платформата, и каза, че използването на Twitter е „достигнало връхна точка“ заради всички репортажи в медиите.

По-рано Мъск се е срещнал с някои топ служители, за да се опита да ги убеди да останат, казаха един настоящ служител и наскоро напуснал служител, който поддържа връзка с колеги в Twitter.

В частен чат на Signal с около 50 служители на Twitter, близо 40 са казали, че са решили да напуснат, върди бившия служител.

И в частна Slack група за настоящи и бивши служители на Twitter, около 360 души са се присъединили към нов канал, озаглавен „доброволно напускане“, каза човек, запознат с Slack групата.

Въпреки че не е ясно колко служители са избрали да останат, числата подчертават нежеланието на някои служители да останат в компания, в която Мъск побърза да уволни половината от персонала си, включително висшето ръководство, и безмилостно променя културата, за да наблегне на дългите часове и интензивно темпо на работа.

Twitter, който загуби много от членовете на комуникационния си екип, не е отговорил на искане за коментар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ