ЕС вписа търговската марка Turkaegean

ЕС вписа търговската марка Turkaegean

ЕС вписа търговската марка Turkaegean

Службата за интелектуална собственост  на ЕС (EUIPO) разреши на Турция да ползва търговската марка  Turkaegean, съобщи в. Kathimerini. Тя ще се ползва от Турската агенция за насърчаване и развитие на туризма до юли 2031 г.

В уебсайта GoTürkiye уточнява какво се има предвид Turkaegean – това е „брегът на щастието“. Там е записано още: „Присъединете се към туркегейското преживяване на брега на щастието! Егейският регион на Türkiye ви предлага красиви пейзажи, ослепителни брегове, безупречни плажове, борови гори и маслинови горички.”

По-рано този месец Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати е отхвърлила същото заявление от Турската агенция за насърчаване и развитие на туризма, с което се иска регистриране на търговската марка в САЩ. Мотивите за временния отказ са, че формулировката в искането, идентифицираща услугите, предлагани под Turkaegean, е неопределена. В него не е включено описание на търговската марка, както и имейл адреса на заявителя. Повторно заявление може да бъде попадено след половин година чрез лицензиран в САЩ адвокат.

Търсене в уебсайта на Световната организация за интелектуална собственост показва, че търговската марка Turkaegean е „активна“ в пет юрисдикции – Австралия, Бруней, Япония, СОИС и ЕС, и е „предстояща“ в други 15 – Монголия, Камбоджа, Канада, Куба, Исландия, Индонезия, Израел, Лаос, Малайзия, Нова Зеландия, Филипините, Самоа, Сингапур, Тайланд и САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ