Милиардерът Уорън Бъфет вдигна ациите на Apple

Милиардерът Уорън Бъфет вдигна ациите на Apple

Милиардерът Уорън Бъфет вдигна ациите на Apple

Инвестиционната група Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет обяви вчера, че е придобила акции в Apple за близо 1 млрд. дорала, очевидно възползвайки се от спада на пазарната стойност на технологичния гигант след обявените в края на април по-ниски финансови резултати.

Към 31 март Berkshire вече притежава 9,81 млн. акции в Apple на стойност 1,07 млрд. долара според документите, представени на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, цитиран от Ройтерс. По сегашните котировки акиите струват 920 млн.

По-рано Бъфет избягваше инвестициите  в аткции на технологични компаниее. Преди 4 години той дори изключи възможността да инвестира в Apple.

Покупката на акциите може би е финансирана от приходите от продажбата на акции на AT&T, които Berkshire държеше. Докато в края на декември групата притежаваше акции за около 1,6 млрд. долара AT&T, в документа, публикуван в понеделник, не е декларирана никаква инвестиция в капитала на телекомуникационния оператор.

Пазарът реагира на съобщението с покачване на акцията на Apple с 2,2% до 92,50 долара вчера.

В момента цената на акциите е с около 1/3 под рекорда през април миналата година и с 13% под цената на 26 април, когато бяха публикувани най-новите финансови резултати на кампанията, отчитащи първия в историята й спад на продажбите на iPhone след близо десетилие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ