Милиардерът Уорън Бъфет вдигна ациите на Apple

Милиардерът Уорън Бъфет вдигна ациите на Apple

Инвестиционната група Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет обяви вчера, че е придобила акции в Apple за близо 1 млрд. дорала, очевидно възползвайки се от спада на пазарната стойност на технологичния гигант след обявените в края на април по-ниски финансови резултати.

Към 31 март Berkshire вече притежава 9,81 млн. акции в Apple на стойност 1,07 млрд. долара според документите, представени на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, цитиран от Ройтерс. По сегашните котировки акиите струват 920 млн.

По-рано Бъфет избягваше инвестициите  в аткции на технологични компаниее. Преди 4 години той дори изключи възможността да инвестира в Apple.

Покупката на акциите може би е финансирана от приходите от продажбата на акции на AT&T, които Berkshire държеше. Докато в края на декември групата притежаваше акции за около 1,6 млрд. долара AT&T, в документа, публикуван в понеделник, не е декларирана никаква инвестиция в капитала на телекомуникационния оператор.

Пазарът реагира на съобщението с покачване на акцията на Apple с 2,2% до 92,50 долара вчера.

В момента цената на акциите е с около 1/3 под рекорда през април миналата година и с 13% под цената на 26 април, когато бяха публикувани най-новите финансови резултати на кампанията, отчитащи първия в историята й спад на продажбите на iPhone след близо десетилие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ