Потреблението с ръст от 0,5% през февруари

Потреблението с ръст от 0,5% през февруари

Потреблението с ръст от 0,5% през февруари

Оборотът в търговията на дребно през февруари 0,5% спрямо предходния месец и  с 4,2% в сравнение със същия период  на  2014 г.

През февруари 2015 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5,4%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3,6%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1,6%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0,6%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0,4%.

През февруари 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 23,7%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 20,5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7,2%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 6,6%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,8%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 2,9%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0,3%, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0,1%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ