Ръст на потреблението

Ръст на потреблението

През март потреблението в страната е нараснало с 0,8% спрямо предходния месец и с 6,2% в сравнение със същия период на 2015 г. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През март 2016 г. оборотът нараства по-значително спрямо предходния месец при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6,2% и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2,3%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с разнообразни стоки - по 0,7%.

През март 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 20,1%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 13%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 10,5% и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 13,7%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 5,5%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4,4%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ