Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 9 до 15 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 9 до 15 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 9 до 15 октомври

Най-важното астрологично събитие през седмицата е Новолунието във Везни, което е на 14 октомври. Това Новолуние е придружено от пръстеновидно слънчево затъмнение във Везни. Това е първото затъмнение след преместването на Лунните възли в знаците: Северният възел в Овен, а Южният възел във Везни. Южният възел във Везни е свързан с миналото. Новолунието и затъмнението във Везни ще ни подтикнат да се освободим от стари модели на поведение във взаимоотношенията си най-вече с нашите партньори. Посоката на движение е свързана с възстановяване на хармонията и мира във връзките, постигането на справедливи собствени граници. Това затъмнение е подготовка за голямото слънчево затъмнение и Новолуние в знака Овен, което ще бъде на 8 април 2024г.

Дните до Новолунието във Везни са дни на приключване и финализиране на започнали по-рано процеси. Седмицата е подходяща за анализ на изминаващия период с цел освобождаване от всичко излишно, ненужно, остаряло, което допълнително е активирано от затъмнението.

За родените във втора и началото на трета декада представители на кардиналните знаци и най-вече за знака Везни, Рак, Козирог и Овен това Новолуние и затъмнение ще предоставят възможност за край на един 18, 6 годишен период и отваряне на нова житейска страница.

Всяко Новолуние ни дава нови шансове и възможности, това е времето за поставяне на ново начало.

Основният фокус са взаимоотношенията: лични и делови и постигането на хармония и баланс в една или друга област от живота.

Други значими астрологични събития:

  • От 9 октомври до 8 ноември Венера, планетата на любовта и парите преминава в знака Дева. В този знак тя е в падение. Необходимо е осъзнато овладяване на критичността, перфекционизма, неудовлетворението. Чудесен период за ревизиране на дейността, преразглеждане на проекти и най-вече дейности, свързани с коригиране.
  • От 12 октомври Плутон, планетата свързана с инвестициите, наследствата, парите и трансформацията отново влиза в директно движение.
  • От 12 октомври до 24 ноември Марс ще транзитира през знака Скорпион. Той е собствен управител на знака и това му дава голяма сила, която може да бъде използвана градивно или разрушително. Гневът, желанието за доминиране и надмощие се усилват.

Съчетанието от директен Плутон, който е управител на знака Скорпион и Марс в Скорпион дава голяма сила, която ако бъде овладяна може да донесе положителни резултати. Марс в Скорпион ще усили енергията на знаците Скорпион, Рак, Дева, Риби, Козирог. Тази мощна енергия може да е причина за разрушителни събития за родените в знаците: Телец, Лъв, Водолей и Скорпион (нехармонично аспектирани Слънце или Марс).

ОВЕН

Финална седмица, с която приключват период и събития от пролетта, а при други - събития от последните 19 години. Край и ново начало. На 14 октомври предстои Новолуние във Везни, което е придружено от затъмнение. Много от активните в живота ви събития ще получат ускорение. На фокус е темата, свързана с вашите партньорски взаимоотношения. Сега е моментът за сериозни подобрения в тези връзки и взаимоотношения, в които има нарушения. От друга страна чрез постъпките на другите към вас ще съумеете да поставите граници и да решите кои партньорства да запазите и на кои да сложите край. Новолунието ще ви даде възможност да поставите ново начало в партньорските си връзки. Марс, вашият планетен управител преминава в знака Скорпион и ще насочи вниманието ви към  финансовите  въпроси.  Бъдете внимателни във воденето на финансови сделки, избягвайте рисковете. В последните дни от седмицата намерете време за почивка и грижа за здравето. За да избегнете здравословен проблем постарайте се да възстановите вътрешното си равновесие. Венера в знака Дева ви дава възможност за ревизиране и подреждане на ежедневието, здравето и работните процеси.

ТЕЛЕЦ

През тази седмица продължете с тези действия, които досега ви носят положителни резултати. Ценностите и приоритетите ви се променят, а заедно с тях и живота ви. До 23  октомври имате чудесни възможности да внесете подобрения във вашата основна дейност, които ще продължат да носят добри резултати и в бъдеще. Освен в работен план имате възможност да внесете промяна в начина си на живот, ежедневие и здраве. Новолунието и затъмнението в знака Везни, което е на 14 октомври ще ускори процесите в живота ви. Дните до него са подходящи да ревизирате и преразгледате дейността си, живота си, да сложите край на връзки и работни процеси, които са изпълнили предназначението си. Можете лесно да въздействате върху възникналите в последно време недоразумения. Постигнете баланс, там където е необходимо, изгладете конфликти и разминавания между вас и колегите ви, партньори и авторитети. Лесно можете да се заблудите, не се предоверявайте. Марс, планетата на действието, но и на конфликта влиза в знака Скорпион на 12 октомври и ще транзитира в дома на партньорите ви и брака. Конфликтността се увеличава.

БЛИЗНАЦИ

Това е седмицата, в която отново  ще се радвате на подкрепата на звездите. Докато Слънцето транзитира в знака Везни периодът в благоприятен и хармоничен за вас. Планетите в знака Везни: Слънцето и Меркурий транзитират през вашия дом на любовта, творчеството, забавленията, децата, свободното време и самостоятелният бизнес. Ако можете да си го позволите, през тази последна седмица от лунния месец можете да си дадете почивка или да намерите повече време за вашите деца или любими занимания. Новолунието във Везни ще активира новото начало в живота ви и в посочените теми. Собствениците на бизнес, творците могат да насочат енергията си към реализиране на цели и/или проекти, които ще се развиват до края на годината. Богатият информационен поток е носител на много нови възможности. На 12 октомври Марс преминава в знака Скорпион и носи сила, виталност, енергия. Бъдете конкретни в действията си, възможно е да не бъдете правилно разбрани и това да причини недоразумения на работното ви място. Дистанцирайте се от хора и обстоятелства, които са срещу вас самите, но помислете и дали не трябва да коригирате собствените си действия. Повечето от представителите на знака се радват на подкрепа от страна на близки и любими хора. Тези, които са сами могат да срещнат любовта.

РАК

Значима седмица, кардинални преобразования, промени и нови възможности. На 14 октомври предстои Новолуние, което е придружено от затъмнение в кардиналният знак Везни. Това Новолуние е важно за вас - Ракът също е кардинален знак. Темата, в която можете да поставите ново начало, да внесете промени е свързана с основна житейска тема за вас: семейство, дом, родители, имоти. Дните до новолунието са финални, имате възможност да сложите край там, където е необходимо. Голяма част от активни в живота ви процеси получават ускорение. Съществуват благоприятни шансове да приключите спорни въпроси. Осигурете си подкрепа от страна на близките, тя ще се отрази положително на финансовото ви състояние. Насочете вниманието си към по-далечно бъдеще, обединете целите си с вашите партньори. Активира се силен период за собствениците на самостоятелна дейност.

ЛЪВ

Силна седмица, през която можете в максимална степен да повлияете върху хода на събитията. Важно е да бъдете фокусирани върху основните си цели. Богатият информационен поток ви носи нови възможности, контактите ви се увеличават, търсите нови знания. Предложение или приятна новина ще повиши значително настроението ви. Възползвайте се от силният период и внесете равновесие там, където то е нарушено. Чрез разговори, изясняване на гледни точки можете да постигнете добри резултати. Общуването, средата се превръщат в повод за успех или възможност да постигнете това, което искате. Фокусирайте се върху целите си свързани с вашето развитие в по-дългосрочен план, постарайте се да изгладите нарушени взаимоотношения с важни и авторитетни личности. Добре е да пренасочите част от енергията си към възстановяване на равновесието във вашия дом, семейни отношения, решаване на имотни казуси или взаимодействие с членове на семейството. При някои от вас тази финална седмица може да бъде прекарана в повече  почивка и хармонизиране на семейната среда. На 14 октомври е Новолунието в знака Везни, може да поставите ново начало във важни житейски теми.

ДЕВА

И през тази седмица ще усещате покровителството от страна на звездите. Месеците септември и октомври са времето, когато „жънете” благата на своя труд. Венера, планетата на любовта и парите преминава в знака Дева. Влиянието, чарът и умението да покажете най-красивата ваша страна се увеличават. Докато Венера транзитира в знака Дева можете да внесете съществени промени във външността си или в характера. За да постигнете по-добри резултати, предпазвайте се от критично отношение, както към вас самите така и към другите. През тази седмица в максимална степен ще се радвате на добри доходи и положително стечение на обстоятелствата, които ще ви накарат да чувствате удовлетворение в една или друга област. Новолунието във Везни, което е придружено от затъмнение ще внесе ускорение в активните в живота ви процеси. Нови възможности и предложения идват към вас, те ще създадат добри предпоставки за увеличаване на доходите ви. Взаимоотношенията ви с членовете на колектива, авторитети и шефове се подобряват. Някои от вас могат да получат предложение за нова работа или, ако условията на труд го позволяват, да получат повишение. Предпазвайте се от конфликти, бъдете толерантни и дипломатични.

ВЕЗНИ

Това е вашата силна седмица, в края на която е Новолунието в знака Везни. Това Новолуние е придружено от слънчево затъмнение, което е първото след преминаване на Лунните възли в знаците: Овен и Везни. Дните до Новолунието са финални, дни за приключване. Някои представители на знака ще сложат край на един почти 19-годишен период от живота си, а Новолунието ще даде възможност за отваряне на нова житейска страница. Възможно е в живота ви все още да са активни теми от минал период. Процесите сега получават ускорение. Преценете с кое, кой или какво искате да се разделите. С лекота можете да постигне всичко, което искате. Важно е да знаете какво искате, да не се колебаете, а да действате. Марс в Скорпион ви прави по-решителни. С Новолунието във Везни  задавате тенденции за период от една година. Вложете своята енергия в това, което искате да постигнете.

СКОРПИОН

Това е последната седмица преди Новолунието в знака Везни, което е на 14 октомври.  Последна седмица, в която може да добавите довършителни щрихи и да освободите място за новото, което идва в живота ви. Периодът до вашето новолуние е време за приключване на едногодишен цикъл и подготовка за новият, който ще започне на Новолунието в Скорпион. Някои от вас още на това новолуние имат възможност да поставят ново начало, а други ще го направят при следващото новолуние, което по-значимо за вас. По-голямата част от събитията през седмицата ще се движат по инерция и ще следват посоката, която сте задали. Марс - планета, която е ваш управител - на 12 октомври преминава в знака Скорпион, а Плутон, също ваш планетен управител тръгва в директна посока. Силата, енергията ви, желанието за действие се увеличават. Процеси, които са били в застой получават зелена светлина. Възможни са предпоставки, събития, предложения, които ще подействат положително на финансовото ви състояние. Това може да бъде силна подкрепа от страна на авторитетни личности. Някои от вас ще се радват на заслужена награда за положени усилия до този момент. Постарайте се да въведете хармония в отношенията ви с вашите партньори.

СТРЕЛЕЦ

Силна седмица, радвате се на висок социален статус и на широка подкрепа от колектива. Имате чудесни възможности да сбъднете своя мечта, да станете лидер в колектив или да пренаредите целите за оставащия период до края на годината. През тази седмица довършвайте и финализирайте това, което сте започнали от по-ранен период. Освободете място за новото, което ще дойде с Новолунието в знака Везни, което е определящо поради съвпада с Южният Възел във Везни. Събития от миналото може отново да се активират. Някои от вас ще сложат край на своя мечта, приятелство, участие в организации. Новолунието ще ви отвори нови възможности, ще можете да внесете промени в средата си, в мечтите и целите свързани с бъдещето.  Преценете добре, освободете се от всичко излишно, изчистете минали ситуации и продължете напред. Общуването и средата се превръщат в източници на нови възможности. 

КОЗИРОГ

Седмица на висока социална активност. Докато слънцето транзитира в знака Везни, то поставя акцент върху вашето кариерно и социално развитие. През този период получавате чудесната възможност да покажете своя висок професионализъм, лични качества, за да постигнете успеха, към който се стремите. Късметът ще ви помогне да се справите с конкуренцията, необходимо е да бъдете уверени и ще можете дори и най-неблагоприятната ситуация да обърнете във ваша полза. На 14 октомври предстои Новолуние във Везни, което ще ви предостави нови шансове и възможности. Някои от вас ще сложат край на процеси, свързани с минал период. Нова страница и ново начало - от вас зависи, в коя посока ще задвижите живота си. Дните до Новолунието са подходящи за ревизиране на дейността ви, за преразглеждане на вашите взаимоотношения. Ако през изминалите месеци са възникнали недоразумения между вас и колегите ви, тази седмица е подходяща да възстановите равновесието. Ще постигнете дълготрайни успехи ако сте по-инициативни.

ВОДОЛЕЙ

Имате на разположение една чудесна седмица, в която ще се радвате на подкрепа от страна не само на звездите, но и от страна на силни и влиятелни личности, авторитети. Слънцето и Меркурий в знака Везни благоприятстват развитието на важни теми свързани с ваши по-далечни цели на развитие, раздвижване по съдебни спорове, юридически казуси, въпроси свързани с образование, повишаване на квалификация. Някои представители на знака ще се радват на пътувания в чужбина, зареждане с приятни емоции и вълнуващи преживявания. На 14 октомври предстои Новолуние в знака Везни, след него можете да предприемете конкретни действия по посочените теми, да поставите ново начало в живота си. На 12 октомври Марс, планетата на действието ще транзитира в знака Скорпион. Избягвайте разгорещените спорове и дебати, те могат да станат източник на конфликт и прекратяване на взаимоотношения. Някои представители на знака ще се радват на интересни запознанства, а при други случайна среща може да се превърне в дълготрайно увлечение. Собствениците на самостоятелен бизнес трябва да проявят по-голямо внимание по отношение на разходите. Инвестирайте разумно.

РИБИ

Седмицата предразполага към леко отпускане, забавяне на обичайните дела, анализиране на отминаващия период и подготовка за активно ново начало след 14 октомври, когато настъпва  Новолунието в знака Везни, придружено от пръстеновидно слънчево затъмнение. Много от активните в живота ви процеси получават ускорение. През тази седмица преценете какво искате да запазите и от какво да се освободите. Периодът е благоприятен и можете да повлияете положително на финансовото си състояние чрез сътрудничество с вашите партньори или подкрепа от страна на влиятелни личности. Възможно е да получите награда, допълнителни бонуси или да откриете нови  източници на доходи. Това е последната седмица, в която можете да възстановите равновесието в нарушени взаимоотношения – било то с вашите лични или делови партньори или взаимоотношения с членове на семейството. Възстановеното равновесие ще ви дари с допълнителна енергия или ще привлече към вас нови, положителни възможности.

Успешна седмица и щастливо новолуние за всички зодии!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ