4 проактивни навика за постигане на желаната кариера

4 проактивни навика за постигане на  желаната кариера

4 проактивни навика за постигане на желаната кариера

Ако сте амбициозен предприемач, но се чувствате блокирали, когато трябва да поемете отговорността за кариерата си, може да се наложи да повишите увереността си с нови продуктивни навици. Изграждането на желаната професионална реализаия  отнема дълги часове, креативност и много енергия.

Можете да оползотворите времето и уменията си, за да създадете мечтаната кариера, като възприемете ефективни методи. Ключът е да започнете и да се ангажирате с по една нова рутина. Ето четири проактивни навика, които ще дадат тласък на пътя ви към развитие на идеалната ви кариера.

1. Постигайте седмични цели

Важно е да имате дългосрочната визия за кариерата си, но може би се чувствате прекалено претоварени, за да поставите началото. Поставянето на малки, постижими цели всяка седмица ще ви позволи да следвате постигането на това, което наистина искате. Тази структура може да бъде постигната чрез самодисциплина за налагане на срокове. Това може да означава да изискате от себе си да планирате три нови бизнес стратегии до края на седмицата или провеждане на поне едно телефонно обаждане до потенциален клиент всеки понеделник. Можете дори да зададете сигнали на телефона си, за да ви подсещат кога сроковете изтичат. Намирането на партньор за отчетност също е добър начин да останете в крак с навиците си.

Можете да променяте целите си всяка седмица, важното е да са постижими. Когато отмятате малки цели всяка седмица, ще се чувствате по-мотивирани и ще имате увереността да постигнете това, което искате.

2. Определете си бюджет

Може да ви се стори обезсърчително да мечтаете за кариерата, която искате, когато си представите финансовите ресурси, свързани с това. Незабавното бюджетиране на личните ви финанси е най-добрият начин да бъдете проактивни за бъдещето си. Запитайте се дали кариерата ви ще изисква средства за придобиване на оборудване, посещаване на образователни курсове или пътуване. След като имате обща представа за паричните аспекти, можете да започнете да правите бюджет. Може да стартирате, като си създадете навик да заделяте определена сума в края на всяка седмица. Или можете да помислите дали привличането на партньор за облекчаване на някои разходи ще съответства на вашата визия.

Определянето на време всяка седмица за оценка на вашите сегашни ресурси и бъдещи планове ще гарантира, че няма да се чувствате финансово стресирани, когато работите към постигането на мечтаната кариера. Когато се научите как най-добре да разпределяте финансите си и сте находчиви в спестяването, парите ви ще работят за вас и ще имате свободата и сигурността да вложите повече страст в изграждането на кариерата си.

3. Използвайте вашата мрежа

Винаги е успокояващо да получите съвет как да успеете в конкретна област. Въпреки това, дори ако в момента не сте свързани с никой, който вече има желаната от вас кариера, има много начини да създадете нови взаимоотношения. Можете да се присъедините към индустриални общности във Facebook или LinkedIn. Ако си създадете навик да четете и коментирате поне една публикация в тези групи всеки ден, бързо ще създадете нови връзки. Ако търсите практичен опит, бъдете проактивни, като се обаждате или изпращате съобщения на нов специалист в тази област всяка седмица. Можете да поискате да ги наблюдавате за един ден или просто да чуете историята им за това как са стигнали там, където са.

Като си създадете навик да търсите връзки и сте готови да се учите от другите, ще получите прозрение, съвети и стратегии, въртящи се около кариерата, която искате, а и пред вас ще се отворят повече врати, докато изграждате приятелства.

4. Станете по-образовани

Да направите този в дълбокото и да започнете кариерно пътуване, изисква много смелост, особено ако смятате, че ви липсва определено ниво на образование или опит. Добрата новина е, че живеем във времената на непрестанното учене и никога не е късно да станете по-образовани. Помислете за формирането на нов навик да провеждате 20 минути проучване всяка сутрин, за да намерите нови ресурси или контакти във вашата област. Или вместо ежедневен навик, се ангажирайте да слушате поне два епизода на подкаст, свързани с областта, която ви интересува всеки месец. Ако се запишете в сертифиращ курс или клас за професията, която искате да работите, не чакайте до последния момент преди изпит, за да учите. Създайте си навика винаги да учите един час след вечеря, което ще ви вдъхновява, докато си почивате през нощта.

Ще придобиете толкова много знания за постигането на кариерата, която желаете, като сте проактивни в самообучението и формирането на здравословни навици около този процес ще ви помогне да се подготвите да напреднете в кариерата си.

Целенасочените, проактивни навици са полезни, защото ви карат непрекъснато да се развивате и да предприемате стъпки към изграждането на кариерата, която искате. Като се съсредоточите върху малки седмични цели, ще изпълните повече задачи и ще станете все по-продуктивни. Бюджетирането на вашите пари гарантира бъдеща сигурност за вашата кариера и елиминира финансовия стрес. Когато използвате вашата мрежа, вие създавате взаимоотношения с хора, които ще ви учат и напътстват, а намирането на нови начини да се образовате ще ви предостави инструментите за успех. Ако останете фокусирани и отдадени на тези четири проактивни навика, ще се почувствате способни да постигнете мечтаната кариера.

Източник: Нанси Солари за entrepreneur.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ