Aston Martin излиза на борсата, цели пазарна капитализация от 5 млрд. паунда

Aston Martin излиза на борсата, цели пазарна капитализация от 5 млрд. паунда

Aston Martin излиза на борсата, цели пазарна капитализация от 5 млрд. паунда

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin обяви днес, че се стреми към пазарна капитализация от 5,07 милиарда британски лири (6,7 милиарда долара), като определи ценови диапазон от 17,70 до 22,50 британски лири за акция при излизането си на Лондонската фондова борса, предаде Ройтерс.

Компанията, известна с това, че автомобилите й се карат от филмовия таен агент Джеймс Бонд, обяви миналия месец, че ще организира първично публично предлагане, първото за британска автомобилна компания от десетилетия.

Очаква се окончателната цена да бъде обявена на 3 октомври, а акциите на компанията да се появят на борсата на или около 8 октомври.

Aston Martin очаква 25 процента от книжата на компанията да бъдат търгувани на борсата, което е около 57 милиона акции.

Главният изпълнителен директор на компанията Анди Палмър посочи пред Ройтерс, че интересът на инвеститорите към ППП е "безпрецедентен".

Като луксозна компания ние до известна степен сме изолирани от макроикономическите фактори като Брекзита, данъчната политика на американския президент Доналд Тръмп и търговските войни, отбеляза той.

Палмър коментира, че никой не иска мита заради Брекзита и че при всяка кола компанията ще губи от 10-процентовите мита в ЕС.

По думите му ако има т.нар. твърд Брекзит се очаква значително отслабване на британската лира, което пък ще подпомогне печалбата на автомобилопроизводителя като износител.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ