Ford изтегля близо 519 000 автомобила в САЩ поради опасност от пожар

Ford изтегля близо 519 000 автомобила в САЩ поради опасност от пожар

Ford изтегля близо 519 000 автомобила в САЩ поради опасност от пожар

Ford Motor изтегля близо 519 000 спортни високопроходими превозни средства (SUV) в Съединените щати поради риск от пожар вследствие на възможни пукнатини в горивните инжектори (дюзи) на колите. Компанията ще призове собствениците да върнат автомобилите си за техническа проверка и ремонт, предава Ройтерс.  

Изтеглянето обхваща SUV моделите Bronco Sport и Escape, произведени в периода 2020-2023 г., които са снабдени с 1,5-литрови двигатели с 3 цилиндъра. Това включва и много автомобили, които бяха изтеглени през април, тъй като при тях корпусът на масления сепаратор може да се напука и да се получи теч, който може да предизвика пожар в двигателя.

Ford съобщи, че изтегля за проверка коли, при които пукнат горивен инжектор може да предизвика натрупване на гориво или горивни пари в близост до горещи повърхности, докато двигателят работи, при което може да възникне пожар. При ремонта търговците ще актуализират софтуера на превозното средство, така че ако бъде открит спад на налягането в горивната релса, мощността на двигателя автоматично ще бъде намалена, а съобщение на контролното табло да предупреди шофьора на автомобила, за да се позволи на клиентите да продължат да шофират до безопасно място и да спрат автомобила и да се обадят до най-близкия сервиз.

От компанията допълват, че има общо 54 доклада за пожар под капака, включително четири със спукани горивни инжектори. Засега не се съобщава за наличие на смъртни случаи, свързани с изтеглянето на автомобилите. 

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ