Tesla намалява производството в германския си завод

Tesla намалява производството в германския си завод

Tesla намалява производството в германския си завод

Tesla понижи производствената цел на германския си завод до 4350 седмично през юли и август, след като достигна 5000 седмично през март, и планира да го намали допълнително, посочва Business Insider, цитиращ вътрешни документи и анонимни източници.

Американският производител на автомобили беше публикувал в X, социалната медийна платформа, известна преди като Twitter, в края на март, че достига 5000 коли на седмица в завода в Gruenheide близо до Берлин, но работници, които отказаха да бъдат назовани, казаха на Business Insider, че средната производителност оттогава е била много по-ниска, се казва в статията, цитирана от Ройтерс.

Business Insider посочва, че снимки, показващи вътрешния работен процес на Tesla, показват, че американският производител на електромобили е намалил целта си за юли и август до 870 коли на ден.

Дори тази цел не винаги е била постигната, като само 692 автомобила са произведени на 25 юли и 806 на 28 юли, според снимките на софтуера, публикувани в статията.

Оттогава вътрешната цел е била коригирана допълнително до 750 автомобила на ден, което възлиза на по-малко от 4000 на седмица, се казва в статията, цитирайки неназовани работници в завода.

Tesla не отговори веднага на искане на Reuters за коментар. Business Insider каза, че компанията не е коментирала поредица от въпроси относно продукцията на завода.

Производителят на автомобили намали няколко пъти цените в Съединените щати, Китай и други пазари от края на миналата година и увеличи отстъпките и други стимули за намаляване на запасите, тъй като се опитва да се предпази от конкуренцията и икономическата несигурност.

Tesla обяви през юли, че планира да разшири капацитета на фабриката в Gruenheide до 1 милион коли на година, но не предостави график и преди това отказа да коментира кога ще достигне 6000 коли на седмица в завода.

Производството достигна 4000 коли на седмица в края на февруари, преди производствения график, видян от Ройтерс, но изглежда се е забавило оттогава, според доклада на Business Insider.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ