Някои следват пътя, други го чертаят – избери своя Rаnge Rover

Някои следват пътя, други го чертаят – избери своя Rаnge Rover

Някои следват пътя, други го чертаят – избери своя Rаnge Rover

Най-луксозният SUV автомобил на планетата - петото поколение Range Rover, е емблематичната икона в семейството на Land Rover, която съчетава ненадмината елегантност с технологична изтънченост в изящна интерпретация на лукса. Новият Range Rover е най-желаният досега, характеризиращ се с изумително модерно излъчване и естетическа грация, технологично усъвършенстване и постоянна свързаност – за първи път вече и със 7 места.

Луксозният SUV автомобил издига модернистичната дизайнерска философия на Land Rover на следващо ниво със съвременна интерпретация на характерния си профил, за да създаде невероятно дизайнерско проявление. Комбинацията от дизайнерски и инженерни иновации гарантира мястото на модела като еталон за всички премиум автомобили на планетата.

Британският луксозен SUV е първият модел на Land Rover, който използва новата архитектура MLA Flex. Основата особеност на новата платформа е многозвенното (5-точково) задно окачване, което позволява завиване на задните колела. Това се използва за първи път при модел на Land Rover, като е комбинирано с активни стабилизатори с електрическо управление.

Изравнените елементи са отличителен белег на новия Range Rover, а подпомагащите дизайна технологии допринасят за неговия изтънчен и солиден външен вид, включително изравнените стъкла, скритата лайстна по средната линия и гладките лазерно гравирани покривни съединения. Отличителните, скрити преди да светнат, задни светлини също са от решаващо значение за успеха на дизайна и вече се превръщат в подпис на Range Rover. По-сериозна е промяната в задната част на този брилянтен SUV автомобил, където откриваме цяла светлинна лента по протежение на капака, завършена с два вертикални светлинни клъстера от всяка страна.

Стандартните нива на оборудване са три - SE, HSE и Autobiography, както и специална серия First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. Всъдеходът се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с., както и с V8 4.4-литра вариант със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ момент.

От началото на 2022 г. “Императорът“ се предлага и в PHEV вариант. Изцяло електрическият Range Rover се очаква да се появи на глобалната сцена в края на 2024 г., a предварителните записвания за поръчки в България вече са факт.

Plug-in хибридът в семейството на Range Rover позволява над 110 км шофиране само с едно зареждане на електромотора и 75% от пътуванията с нулеви въглеродни емисии. Новият Range Rover SV се предлага с различни възможности при избор на двигател - PHEV, ефективен дизел MHEV или нов бензинов V8 с двойно турбо с повишена ограничена максимална скорост от над 260 км/ч. Британският SUV също така е един от малкото PHEV модели, които предлагат възможност за бързо зареждане с 50 kW и могат да се зареждат до 80% за по-малко от час, като с това става един от най-бързите зареждащи се хибриди в световен мащаб.

Range Rover е безспорен бестселър на пазара, категорични са от Мото-Пфое, като по този начин затвърждава позициите на бранда като лидер в премиум сегмента по отношение на лукс и дизайн.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ