Porsche представи първия хибрид на легендарния модел 911 Carrera GTS

Porsche  представи първия хибрид на легендарния  модел 911 Carrera GTS

Porsche представи първия хибрид на легендарния модел 911 Carrera GTS

Porsche разкри първата по рода си производствена хибридна версия на своя емблематичен спортен автомобил 911 с начална цена от $164 900, съобщи CNBC.

Хибридът 911 Carrera GTS от 2025 г. бележи значителна промяна в емблематичния немски спортен автомобил на фона на фокуса на автомобилната индустрия върху увеличаването на електрифицираните превозни средства и затягането на стандартите за икономия на гориво.

Ръководители от компанията майка - Volkswagen заявиха, че 911 ще бъде последната кола в портфолиото ѝ, която ще предлага изцяло електрически вариант, ако изобщо го направи, в опит да запази прочутата динамика на шофиране на автомобила, която според тях хибридът постига.

„Ние разработихме и тествахме различни идеи и подходи, за да вземем решение за хибридна система, която оптимално отговаря на 911“, каза Франк Мозер, вицепрезидент на Porsche за моделите 911 и 718, в съобщение. „Резултатът е уникално задвижване, което е добре интегрирано в цялостната концепция и подобрява значително производителността на автомобила.

Новата 911 Carrera GTS може да ускори от 0 до 60 мили в час за 2,9 секунди – 0,3 секунди по-бързо от предишния нехибриден модел GTS – и да достигне максимална скорост на писта от 194 мили в час. Той се задвижва от новоразработен 3,6-литров боксерен хибриден двигател, който произвежда 532 конски сили и 449 нютонметра въртящ момент.

911 Carrera GTS hybrid ще се предлага като купе на цена от $164 900. Версията кабриолет ще започва от $178 200. И двете се предлагат в конфигурации със задвижване на задните колела и задвижване на всички колела.

Поръчките за хибридните модели вече са отворени, като доставките се очакват за дилърите в САЩ към края на тази година. Porsche е най-новият автомобилен производител, който увеличава или добавя хибридни превозни средства към гамата си на фона на по-бавното от очакваното приемане на изцяло електрически превозни средства. Текущата му електрифицирана гама включва шест plug-in хибридни модела Cayenne, три plug-in хибридни модела Panamera и 10 изцяло електрически модела Taycan. Освен това е използвал хибридни двигатели в състезания, включително с 911.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ