Силен скок на регистрациите на Тесла в Калифорния

Силен скок на регистрациите на Тесла в Калифорния

Силен скок на регистрациите на Тесла в Калифорния

Регистрациите на коли на компанията Тесла (Tesla Inc) в Калифорния са скочили с над 85 процента на годишна основа през второто тримесечие, до голяма степен благодарение на успеха на Модел Уай (Model Y). Това съобщи Ройтерс като цитира данни на специализирана компания Крос-сел (Cross-Sell).

 По-рано този месец американският производител на електромобили отчете рекордни доставки за тримесечието от април до юни, след като се справи с недостига на полупроводници и заложи на продажбите на по-евтините си модели.

Калифорнийските регистрации на електрическия кросоувър Модел Уай са се увеличили над седем пъти до 13 581, по данни на Крос-сел.

Сега вниманието е насочено към корпоративния отчет на компанията за второто тримесечие, който се очаква на 26 юли. Инвеститорите искат да разберат дали поевтиняването на биткойна напоследък ще се отрази на Тесла заради вложенията й в криптовалутата.

Общо регистрираните превозни средства през второто тримесечие в 23 щата, от които са събрани данни, възлизат на 46 926, като над половината са Модел Уай.

Калифорния, която е показателна за компанията, покрива около половината от регистрациите на коли в тези щати с общо 23 556, показват данните от Крос-сел

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ