Сорос инвестира 2 млрд. долара в конкурент на Tesla

Сорос инвестира 2 млрд. долара в конкурент на Tesla

Сорос инвестира 2 млрд. долара в конкурент на Tesla

Инвеститорът милиардер Джордж Сорос е купил близо 20 млн. акции на производителя на електрически превозни средства Rivian през тримесечието, приключило на 31 декември, става ясно от документи, подадени в Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), предава Ройтерс.

Той е купил общо 19 835 761 акции, които са били на стойност около 2 млрд. долара по време на трансакцията. Това прави Soros Fund Management един от най-известните инвеститори в компания, която все още не е произвеждала потребителски автомобил. Очаква се Rivian, която е 20% собственост на Amazon, да предостави на компанията за електронна търговия повече от 100 000 електрически пикапа.

Базираната в Ървайн, Калифорния Rivian заяви през декември, че очаква производството й да бъде „с няколкостотин превозни средства“ под целта от 1200 автомобила за 2021 г. поради проблемите с веригите на доставки.

Акциите на Rivian поевтиняха с 9,07% в петък и са надолу с 43% от началото на годината. Цената на книжата на компанията се е понижила с 67% в сравнение с върховата стойност от 179,46 долара, достигната на 16 ноември – по-малко от седмица, след като тя събра 12 млрд. долара в най-голямото първично публично предлагане за 2021 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ