Tesla се похвали с рекордни доставки на автомобили през второто тримесечие

Tesla се похвали с рекордни доставки на автомобили през второто тримесечие

Производителят на електрически автомобили Tesla съобщи, че е доставил рекорден брой превозни средства през второто тримесечие, надминавайки пазарните прогнози, тъй като намаленията на цените и федералните кредити на САЩ направиха електромобилите по-достъпни, пише Ройтерс.

Ръководената от Илон Мъск компания е продала 466 140 автомобила в периода от април до юни, което е с 10% повече от предходното тримесечие и представлява 83% ръст в сравнение със същия период на миналата година.

Средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Refinitiv, бе за 445 хил. автомобила.

Автомобилната компания с най-висока пазарна капитализация в света е произвела 13 560 автомобила повече, отколкото е доставила през второто тримесечие, въпреки че разликата е намаляла от 17 933 през първото тримесечие.

„Намаляването на цените беше умен ход за Tesla и носи големи дивиденти, особено за китайския пазар“, коментира Дан Айвс, анализатор в Wedbush Securities.

Очаква се Tesla да достигне рекордни продажби в Китай, вторият по големина пазар след Северна Америка, въпреки силната конкуренция от пазарния лидер BYD.

„Вярваме, че маржовете ще паднат през следващите няколко тримесечия“, добави Айвс.

Tesla намали цените, започвайки от Китай от края на миналата година, ерозирайки маржовете си за първото тримесечие. През април шефът на Tesla Илон Мъск даде тласък ценовата война, като каза, че производителят на електрически превозни средства ще даде приоритет на растежа на продажбите пред печалбата в условията на слаба икономика и нарастваща конкуренция.

Оттогава той увеличи отстъпките във всичките си линии, в ход, който се наблюдава за намаляване на

Компанията е доставила общо 446 915 броя Model 3 и Model Y, както и 19 225 от премиум автомобилите Model S и Model X.

Междувременно пионерът на електрическите превозни средства отбеляза серия от победи в областта на бързото зареждане на електрически автомобили, след като Ford Motor и General Motors се съгласиха да приемат Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) на фирмата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ