BASF придоби компания, специализирана в управление на светлината

BASF придоби компания, специализирана в управление на светлината

BASF придоби компания, специализирана в управление на светлината

BASF придоби иноватирната високотехнологична частна компания Rolic AG със седалище в Алшвил, Швейцария.  Rolic е лидер в технологичния бранш и на пазара за компоненти за управление на светлината. Оперира в целия свят.  Технологията и продуктите на Rolic подобряват контраста и яркостта на LCD и OLED екраните.
Придобиването разширява технологичната платформа и продуктовото портфолио на бизнеса на BASF с компоненти за екрани.

Екипът й се състои само от 110 висококвалифицирани служители, които разработват и продават готови за употреба разработки и функционални протектори за екрани и защита срещу фалшифициране, както и бариерни компоненти и филми.

Придобиването, което включва филиалите на Rolic в Алшвил, Айндховен, Холандия, и Шанхай, Китай, разширява технологичната платформа и продуктовото портфолио на бизнеса на BASF с компоненти за екрани.   Двете компании се споразумяха да не разкриват финансови подробности относно сделката, за която не се изискват одобрения от регулаторните органи
 
Сделката е част от дългосрочната стратегия на  BASF да се развива в електронната индустрия,  коментира д-р Маркус Крамер, президент на дивизия „Дисперсии и пигменти“ на BASF. Обединяването на силното технологично ноу-хау и връзките на Rolic с потенциалните клиенти на BASF на пазара ще създаде нови възможности за съвместното разработване на LCD и OLED екрани от следващо поколение с по-висока резолюция, поголяма яркост и контраст, добави д-р Лотар Лаупихлер, старши вицепрезидент на глобалния бизнес с електронни компоненти на BASF.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ