Бойко Борисов ще открие първия Пловдивски икономически форум на 21 юни

Бойко Борисов ще открие първия Пловдивски икономически форум на 21 юни

Бойко Борисов ще открие първия Пловдивски икономически форум на 21 юни

Първият Пловдивски икономически форум, под надслов „Комплексният контекст на растежа“ ще се проведе в хотел „Империал“ Пловдив в четвъртък и петък, 21-22 юни 2018 г.

Повече от осемдесет изтъкнати личности от България и Европа ще говорят на форума, което ще даде възможност да бъдат идентифицирани и оценени ключови предизвикателства пред икономическия растеж. Ще научим повече от опитни експерти от други страни, ще можем да подкрепим възприемането на иновативни корпоративни социални практики в частния сектор и ще бъде очертан курс на действия, допринасящи за по-конкурентни и включващи икономически политики в България и Югоизточна Европа.

Премиерът Бойко Борисов ще открие форума в четвъртък, 21 юни, след което в рамките на събитието ще се включат членове на българското правителство, включително вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петрова, министърът на икономиката Емил Караниколов, други представители на държавното управление, както и представители на частния сектор в България.

Участие ще вземат изтъкнати личности от чужбина, включително министърът на енергетиката на Република Сърбия Александър Антич, регионалният директор на Световната банка за страните от ЕС Аруп Банерджи, бившият държавен министър и министър на търговията и инвестициите на Обединеното кралство и член на Камарата на лордовете лорд Франсиз Мод, бившият министър на Гръцката република и комисар в Европейската комисия, Ана Диамантопулу, както и други изтъкнати и формиращи общественото мнение личности от Европа.

Сред обсъжданите теми ще бъдат: визии за бъдещето на ЕС, геополитика на региона, разширение на еврозоната, енергийният съюз на ЕС, банковият съюз на ЕС, перспективи пред Западните Балкани, капиталообразуване и развития в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, корупция и захват на държавата, регионално развитие и икономически клъстери, подобрения в образователните резултати, демография, навлизане на отворени данни, роботи и изкуствен интелект, върховенство на правото и сигурност на имуществените права.

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум*, базиран в Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът предлага среща с хора от най-високо ниво от България и света от политическата, стопанската и интелектуалната област, които ще коментират предизвикателствата пред България, региона и Европа. Крайната му цел е чрез диалог и споделяне на идеи и визии да допринесе за успешната трансформация на България и за отключването на нейния потенциал за социален и стопански растеж. Форумът ще се провежда всяка година през месец юни в Пловдив – прекрасен град с важна роля за икономическото развитие на страната.

Форумът е под егидата на Американската търговска палата в България, Италианската търговска палата в България, Конфиндустрия Италия и Гръцкия бизнес съвет в България. Той се поддържа от спонсорите на Форума: Хеленик Петролеум, Филип Морис България, Банка Пиреус България, Пощенска банка и Групата компании Терна. Форумът се подкрепя също и от Кока-Кола, Еврофутбол, ИКАП, Стомана индъстри АД, като за неговото провеждане също допринесоха и АЕС България, Динова, Русев и Партньори и Интерион АД.

За повече информация за Форума, вижте www.plovdivforum.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ