Европейските производители на автомобили затварят фабрики, няма на кой да продават

Европейските производители на автомобили затварят фабрики, няма на кой да продават

Европейските производители на автомобили затварят фабрики, няма на кой да продават

Големи производители на автомобили започнаха да затварят фабрики в Италия. Основно притеснение за тях остава и дали ще могат да продадат продукцията си като продажбите могат да се свият до 15%, съобщи Ройтерс.

Италианският FiatChrysler временно ще спре дейността на някои от фабриките си в Италия, тъй като се намира в огнището на коронавируса в Европа.

Една от най-големите компании за производство на автомобилни гуми Pirelli също ще намалят производството си в Северна Италия. Един от техните служители даде положителна проба за коронавируса COVID-19.

Jaguar и Peugeot PSA също са сред засегнатите производители в бизнеса им в Италия заради спад и нарушаване на веригата за доставки.

Seat имат подобен проблем и също обяви, че ще намали производството си и ще направят временни съкращения на персонала си.

Асоциация на автомобилната  индустрията предупреди преди дни, че продажбите на автомобили в третата по големина икономика в Европа, могат да се свият с повече от 15%.

Колко дълго това може да продължи е открит въпрос, тъй като коронавирусът нарушава ежедневието и икономическата активност по нови и непредсказуеми начини. Производителите на автомобили наблюдават събитията с осезаемо безпокойство.

Първоначалното огнище доведе до срив на продажбите в Китай, най-големия пазар на автомобили в света. Porsche например беше принуден да затвори всички свои китайски дилъри през февруари. Повечето производители на автомобили трябваше да затварят китайските фабрики поне временно.

Разпространението на вируса в Европа и САЩ на практика гарантира, че еврозоната ще изпадне в рецесия и че глобалният спад в продажбите на автомобили ще бъде по-лош от очакваното. Продажбите на автомобили следят отблизо икономическия растеж.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ