Gap затваря магазините си във Великобритания и Ирландия

Gap затваря магазините си във Великобритания и Ирландия

Gap затваря магазините си във Великобритания и Ирландия

Американската текстилна компания Gap реши да затвори 81-те магазина, които има във Великобритания и Ирландия. Процесът на затваряне ще се извърши постепенно през следващите месеци, тъй като договорите за наем на помещенията изтичат. Причината, довела компанията до тази позиция, е текущата динамика на пазара, се посочва в съобщение на компанията.

"Предлагаме да затворим всички магазини Gap Specialty и Gap Outlet, управлявани от компанията в Обединеното кралство и Република Ирландия, поетапно от края на август до края на септември 2021 г.", се казва в съобщението.

Веригата присъства в Обединеното кралство от 1987 г. и в Ирландия от 2006 г. Засега не се уточнява колко служители ще бъдат засегнати от затварянето на физически магазини на двата най-важни пазара в Европа, предава niusdiario.es

Като част от прегледа на европейския си бизнес, Gap съобщава, че води преговори с Hermione People & Brands, клонът на дребно на FIB Group, за да може той да поеме физическите обекти на веригата във Франция, докато в Италия Gap поддържа контакти с партньор, който да купи магазините ѝ в страната. В Испания компанията работи с Grup Galcerán и El Corte Inglés. През 2020 г. компанията отвори първия си физически магазин в готическия квартал на Барселона.

"В Обединеното кралство и Европа ще поддържаме нашия онлайн бизнес, който продължава да расте. Ние се превръщаме в дигитална компания и търсим партньор, който да ни помогне да стимулираме бизнеса си онлайн", казва още мултинационалната компания. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ