Goodyear актуализира политиката си за облеклото след сблъсъка с Тръмп

Goodyear актуализира политиката си за облеклото след сблъсъка с Тръмп

Goodyear актуализира политиката си за облеклото след сблъсъка с Тръмп

Goodyear, най-големият производител на автомобилни гуми в Северна Америка, актуализира политиката си за допустимото облекло на служителите след сблъсъка с президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Компанията е уточнила политиката си, за да стане ясно, че служителите й могат да носят облекло, изразяващо подкрепа за полицаите", каза главният изпълнителен директор Рич Крамър, пояснявайки че компанията доставя гуми за полицейските и пожарникарски автомобили от над 100 години. 

По-рано тази седмица Тръмп призова за бойкот на гумите Goodyearи заяви пред медии, че ако имаше алтернатива, би свалил гумите на президентската лимузина, които са от тази марка. По думите му забраната за дрехи и аксесоари с лозунги в подкрепа на силите на реда е позорна. Тръмп обвини компанията с централа в Охайо, че "си играе на политика", като забранява на служителите да носят червените шапки с надпис "Да направим Америка отново велика", емблематични за поддръжниците на президента. След туита на Тръмп с призива за бойкот, акциите на компанията поевтиняха с 6% в сряда, макар по-късно да възстановиха по-голямата част от загубените позиции.

Goodyear отговори, че отдавна политиката й е да призовава служителите да се въздържат да изразяват подкрепа за политически кандидати на работното си място. 

Скандалът избухна след изтичането в медиите на снимка от корпоративно обучение за допустимо и недопустимо облекло. Сред призивите, допустими в облеклото и аксесоарите на служителите, са посочени "Животът на чернокожите има значение", "Уважение за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални", а като недопустими - облекло и аксесоари с "Да направим Америка отново велика" и "Животът на сините има значение" - контрадвижение в защита на живота на полицаите. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ