Нова рекордна загуба за Tesla през първото тримесечие

Нова рекордна загуба за Tesla през първото тримесечие

Нова рекордна загуба за Tesla през първото тримесечие

Компанията на Илон Мъск Tesla е загубила през първото тримесечие на годината близо 710 млн. долара според данните, публикувани днес.

„Уолстрийт джърнъл“ отбелязва, че това е пето поредно тримесечие с рекордни финансови загуби за компанията. През третото и четвъртото тримесечие на 2017 г. те бяха съответно 619 млн. и 675 млн. През първите три периода на 2017 са по 330 млн.

Едновременно с това изданието подчертава, че Tesla е надхвърлила очакванията на анализаторите, които прогнозирали още по-големи загуби.

Tesla обяви, че в края на април е произвела около 2,27 хил. електромобила Model 3 при планове да прави по 5000 месечно още от края на 2017.

Tesla започна да сглобява Model 3 през юли миналата година, но се сблъска с трудности при увеличаването на производството. Цената на Model 3, по-евтина версия на по-скъпите Model X и Model S, започва от 35 000 долара. В базовия си вариант колата може да измине без зареждане около 350 км. Максималната й скорост е 210 км в час, ускорява до 100 км в час за 5,6 секунди.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ