Радио SiriusXM купува музикалната стрийминг услуга Pandora

Радио SiriusXM купува музикалната стрийминг услуга Pandora

Радио SiriusXM купува музикалната стрийминг услуга Pandora

Сателитното абонаментно радио SiriusXM в Щатите съобщи, че купува музикалната стрийминг услуга Pandora Media за 3,5 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Това ще позволи на СириусЕксЕм да разшири предлаганите услуги и да присъства освен в автомобилите, в домовете и мобилните устройства на клиентите.

Pandora е под все по-силен натиск от конкурентите си като Spotify и Apple. За последно е била на тримесечна печалба през декември 2014 г.

Купуването от SiriusXM, който инвестира 480 милиона в Pandora през юни 2017 г., може да се окаже тласъкът, от който се нуждае компанията

Възможността да предлага срещу абонамент услуга, която дава на клиентите на Pandora достъп до стрийминг на музика и сателитно радио, може да й даде предимство пред конкуренцията и вероятно ще доведе нови клиенти. Връзката на SiriusXM с автомобилни компании ще отвори вратата пред Пандора да има по-добро разпространение на този пазар.

Същевременно сделката ще помогне на SiriusXM да използва мобилната сила на Пандора.

Нюйоркската компания SiriusXM има над 36 милиона абонати в Северна Америка, а Пандора - над 70 милиона активни потребители месечно.

SiriusXM уточни, че и двете марки ще продължат да съществуват наред с продуктите и услугите си. 

Съветите на директорите на двете компании са одобрили сделката, която се очаква да приключи през първото тримесечие на 2019 г. Очаква се одобрението от акционерите на Pandora.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ