Собственикът на TikTok отчете 111% скок на приходите за 2020 г.

Собственикът на TikTok отчете 111% скок на приходите за 2020 г.

Собственикът на TikTok отчете 111% скок на приходите за 2020 г.

Китайската технологична компания ByteDance, която е собственик на социалната мрежа TikTok, отчете, че приходите й през 2020 г. са се удвоили, предаде Си Ен Би Си, позовавайки се на запознати източници.

Приходите на компанията за миналата година са достигнали 34,3 мрлд. долара, което представлява ръст от 111% на годишна база. Брутната печалба на компанията е нараснала с 93% до 19 млрд. долара.

През 2020 г. ByteDance е регистрирала 1,9 млн. активни потребители месечно, като в тази бройка влизат потребителите на приложението за споделяне на кратки видеа TikTok, неговата китайска версия Douyin, новинарския агрегатор Toutiao и др.

Бързият растеж се отразява на ентусиазма към ByteDance, която е частна компания. Според някои анализатори пазарната и оценка е над 100 млрд. долара.

За миналата година компанията е регистрирала оперативна загуба от 2,1 млрд. долара спрямо оперативна печалба от 684 млн. долара предходната година.

Китайската технологична компания намери успех на международните пазари с TikTok, който обаче и донесе проблеми с администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Наскоро президентът на САЩ Джо Байдън отмени три изпълнителни заповеди от ерата на Тръмп, които  имаха за цел да забранят трансакциите между американски бизнеси и притежаваните от Китай приложения TikTok и WeChat.

Байдън ги замени с нов указ, който разпорежда на Министерството на търговията да анализира приложенията, свързани с чуждестранни противници, за „неприемливи рискове“.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ