Unique Estates става партньор на на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти

 Unique Estates става партньор на  на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти

Unique Estates става партньор на на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти

Unique Estates става ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio. Договорът за сътрудничество бе подписан официално днес от Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates, Весела Илиева, Управляващ партньор на Unique Estates, и Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, в присъствието на медии. Unique Estates става 60-ата компания-партньор на международната мрежа и ще бъде единственият й представител за България.

„Избрахме Unique Estates за наш партньор в България заради утвърдените високи стандарти на компанията в предлагането на луксозни имоти и качественото и информирано клиентско обслужване“, обясни Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, който пристигна в България специално за събитието.

Луксозните имоти са устойчив и балансиран пазар, отбеляза от своя страна в анализ за развитието на бизнеса Весела Илиева, управляващ партньор в Unique Estates. Тя представи и данни за средните цени в масов, среден луксозен и най-висок сегмент за всяка от последните 10 години. „Основни тенденции за развитие през 2017 г. ще са доходност в рамите на 4 – 5% в масов сегмент и 5 – 6% в луксозен сегмент", прогнозира Илиева.  "Предстои увеличаване на покупките на имоти с цел сигурност на спестяванията и сделките с цел инвестиция. Ръстът през следващите 2 до 4 години ще е близък до нивата преди кризата.“, допълни тя. 

Определящи критерии за луксозен имот през 2017 г.  ще бъдат наличието на система „умен дом“, сигурност и удобства, уединеност, родителска спалня с прилежаща луксозна баня, енергийна ефективност, оборудвана кухня с висок клас уреди, самостоятелни дрешници към всяка спалня, по-просторни помещения, луксозни общи части, социална среда и инфраструктура, локация и гледка, обобщи Илиева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ