VIVACOM с близо 700 млн. лв. приходи за първите 9 месеца на годината

VIVACOM с близо 700 млн. лв. приходи за първите 9 месеца на годината

VIVACOM запазва лидерска позиция на българския телеком пазар, като отчита най-големи общи приходи в размер на 697,4 млн. лв. за периода януари - септември 2018 г. В сравнение със същия период на миналата година компанията постига увеличение от 35,4 млн. лв., представляващо 5,3% ръст. 

Телекомът достига 30% пазарен дял в приходите от мобилни услуги с общ брой клиенти на мобилни услуги от 3 075 000. Според компанията добрите постижения в този сегмент са резултат и на качествената мрежа, която телекомът развива постоянно - VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за третото тримесечие на 2018 г. според анализ на информацията от Speedtest Intelligence® на Ookla® , посочват от телекома

На пазара на фиксирани услуги абонатите на фиксиран широколентов интернет, предоставят от компанията достигат половин милион в края на отчетния период, което представлява ръст от 7,7% спрямо същия период на предходната година. Над половината от абонатите (56%) използват високоскоростен достъп чрез оптичната мрежа на телекома, която по данни на телекома, вече покрива близо 1 милион и 168 000 домакинства в цялата страна.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ