Волво Груп България изгражда модерен сервизен център в Пловдив за 3 млн. лв.

Волво Груп България изгражда модерен сервизен център в Пловдив за 3 млн. лв.

Волво Груп България изгражда модерен сервизен център в Пловдив за 3 млн. лв.

С инвестиция от 3 млн. лева Волво Груп България започва изграждането на собствен сервизен център до Пловдив. Базата ще се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до автомагистрала „Тракия” (между 119 и 121 км, до село Бенковски, община Марица).

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда. Капацитетът на обслужване ще бъде 4560 камиона годишно, като ще може да се работи по 9 камиона едновременно. Ще разполага с екип от 15 специалисти и мобилна група. Складовата база ще разполага с големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.

“Целият процес - от избора на локацията, през проектирането и осигуряването на оборудване по световните стандарти, до интензивните срокове за изпълнение е с цел да осигурим още през 2019 година още по-достъпен сервизен център с увеличен капацитет и подобрени условия за работа с клиентите ни. Пловдив е стратегически регион за нас, защото тук се намират едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш”, обясни Карин Йохансон, Управляващ директор на Волво Груп България по време на първата копка на новия център.

“Решаващо предимство е, че тук ще работят и едни от най-добрите специалисти в следпродажбеното обслужване на Volvo Group Trucks, които през годините си спечелиха и международно признание”, допълни тя.

Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на Волво Груп България за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

През 2017 заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 година предстои и откриването на сервизна база на компанията във Велико Търново. С това общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа у нас ще надхвърли 12 млн. лева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ