43 полицейски управления и служби на пожарната в страната ще бъдат обновени

43 полицейски управления и служби на пожарната в страната ще бъдат обновени

43 полицейски управления и служби на пожарната в страната ще бъдат обновени

43 полицейски управления и противопожарни служби  в страната се обновяват в момента със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Инвестицията надхвърля 20 млн.лв.. Това обяви в Берковица заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на европейската програма Деница Николова. Тя, заедно с министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Берковица Милчо Доцов, откриха обновената сграда на Районно управление Полиция в града.

Близо 240 хил.лв., осигурени от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в сградата, която е с нов покрив, фасада, дограма, мълниезащитна  система, монтирана топлоизолация по стените и др. След санирането на сграда се очаква сметките за отопление да паднат с около 37%.  По проекта е подменено и осветлението в сградата, изградено е и съоръжения за достъп на хора с увреждания.   „В партньорство с МВР и общините се опитваме да направим работната среда на служителите на  МВР  много по-добра, за да осигурим  и сигурността на всички хора в населените места“, отбеляза зам.-министър Николова. Тя добави, че малко над 6,5 млн.лв.  от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се инвестират в община Берковица в този програмен период  в мерки за подобряване на качеството на живот  чрез енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Над 12 млн.лв. от програмата пък са отделени за ремонт на главния път през прохода „Петрохан“, с  което ще се подобри връзката на общината със София, а оттам свързаността на региона и възможностите за икономическо развитие. „Паралелно с инвестициите в материалната база на МВР, правителството инвестира и над 624 млн.лв. в обновяване на детски градини, ясли и училища във  всички български общини“, каза още зам.-министър Николова. Тя пожела на всички служители на реда да изпълняват с ентусиазъм работните си задължения.

Кметът на общината Милчо Доцов заяви, че днес е празничен ден за града, защото  в Берковица се въвежда в експлоатация първата сграда, обновена по ОПРР. В момента в общината се обновяват общо 14 сгради с финансиране от ОПРР в мерки за енергийна ефективност,  от които 4 публични и  10 са многофамилни  жилищни сгради. Още три блока се санират и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.  Освен намаляване на разходите за отопление и повишаване качеството и ефективността на сградите, те допринасят и за по-добрия облик на града.

Министър Валентин Радев заяви, че освен за полицията се дават доста средства и за модернизиране на пътя през Петрохан. Той припомни, че един от основните приоритети на ръководството на министерството е именно да осигури всичко необходимо на служителите си – от униформите, до оборудването им и добрите условия на труд. Това е нашата задача, а една от основните отговорности на полицаите е и да са в помощ на хората, които да им вярват и да ги търсят, подчерта вътрешният министър.

На церемонията присъстваха заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директорът на ОД на МВР в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, заместник-областният управител на Монтана Нина Петкова и др.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ