Цитат на деня: "Всички политици носим грях, че рекламирахме евтината работна ръка"

Цитат на деня: Всички политици носим грях, че рекламирахме евтината работна ръка

Цитат на деня: "Всички политици носим грях, че рекламирахме евтината работна ръка"

България е една от трите страни в Европа с най-нисък външен дълг, което се дължи на поддържаната с години наред изключителна финансова дисциплина. От 2009 г. икономиката ни започва да бълва, да работи и износът за Германия става по-голям, отколкото вноса, обяви премиерът Бойко Борисов по време на българо-германски икономически форум. България изнася за Германия все в сфери от реалните икономика и индустрия - като машиностроене и електроника. Всяка година се отчита спад на сивата икономика, изсветляване, което пряко касае и немските инвеститори, допълни той.

Държавата трябва да положи усилия да помага на бизнеса, за да може компаниите да вдигат доходите. С общи усилия на първо и единствено място са доходите, заяви още премиерът в отговор на въпрос на представител на германския бизнес, който попита за възможността за реформиране на трудовото ни право.  

Борисов изрази готовност за подкрепи подобна идея, като изтъкна, че това трябва да стане чрез разговори между изпълнителната и законодателната власт и бизнеса. Той подчерта проблема с работната ръка в страната и посочи, че всички политици, включително и той, носят грях за това, че страната е била рекламирана с квалифицираната и евтина работа ръка. Това е изиграло лошата шега, защото работниците от различни сфери са отишли в страни, където заплатите са по-високи, обясни той. Същевременно има сфери  като високите технологии, където хората вече взимат високо възнаграждение, и българите, работещи в чужбина, вече се връщат в родината, подчерта Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ