Данъчни затвориха хотел "Маринела" в София

Данъчни затвориха хотел Маринела в София

Данъчни затвориха хотел "Маринела" в София

Хотел "Маринела" в София, който е собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчни инспектори на НАП, съобщи говорителят на Приходната агенция Росен Бъчваров.  От НАП заявяват, че засега няма да правят публични коментари по темата.

В прессъобщение от хотел "Маринела" обясниха, че санкцията е заради проверка, извършена на 4-ти септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. На 17-и септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен, но няма да се правят нови резервации. Засега не са отменени и предварително планираните за днес събития.  За 13 часа там е насрочена кръгла маса по проекта "Няма добра дрога", в която участие са заявили кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Вчера стана ясно, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с.Свежен.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ