Ден 37-ми на протести

Ден 37-ми на протести

Ден 37-ми на протести

Протестиращи се събират за 37-ми пореден ден между Президентството и Министерски съвет в столицата с искания за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

И днес остава блокадата на кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет. 

По информация на кореспондентите на БНР са планирани блокади на главен път Е-79, на магистрала "Тракия" и на прохода "Хаинбоаз". Блокадата на "Хаинбоаз" беше осъществена край Димовци. Пропускат се семейства с малки деца и линейки. Протестиращите не приемат с доверие предложението на премиера Борисов за промени в Конституцията, понижаване броя на депутатите и реформа в правосъдната система, предаде Би Ти Ви.

Протест има днес и във Варна, който протича без присъствието на полицаи, също предаде телевизията. Блокирано бе движението на Аспаруховия мост.

По-рано протестиращите, водени от Николай Хаджигенов, блокираха пътя за граничния пункт със Сърбия Калотина, при което се образува опашка от 15 км автомобили. Блокадата падна след действия на полицията към 14 ч. и движението се нормализира.

“Както обещахме многократно – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим. Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна", каза Хаджигенов.

Имаше опит и за блокиране на пътя за Кулата - Промахон.

През деня кратко бе блокирано и движението по Дунав мост, съобщи кореспондентът на БНР в Русе.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ