Доган проговори, зове за обединение срещу претенциите на Турция

Доган проговори, зове за обединение срещу претенциите на Турция

Доган проговори, зове за обединение срещу претенциите на Турция

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган наруши мълчанието си и излезе с пространна позиция, в която предупреждава за опасните последствия, до които може да доведе предстоящият референдум в Турция.  

Той отправи широко адресирано послание, в което заявява, че "на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и "демократично" легитимиране на неоосманизма." 

"Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност.", пише още в началото на позицията си, в която акцентира на необходимостта от обединяващ патриотизъм неформалният лидер на ДПС

"Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16 април в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в султанат. Безумие. Но е факт", пише Доган.

"Всеки опит за назидание или за претенция към моята държава – като "бивша територия", засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето като гражданин на държава-член на ЕС", отбелязва още той  и заявява, че  – "и християни, и мюсюлмани", сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват. В това виждам силата на раждането на Обединяващия патриотизъм!".

Цялото послание на Ахмед Доган е публикувано на интернет-страницата на политическата партия, чиито почетен председател е той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ