Гневен, бесен и обиден, Борисов вика всички посланици. Иска да спре очернянето на България

Гневен, бесен и обиден, Борисов вика всички посланици. Иска да спре очернянето на България

Гневен, бесен и обиден, Борисов вика всички посланици. Иска да спре очернянето на България

Не се случва често премиер лично да участва в брифинг за разкриване на знаково убийство, но днес е особен ден. Борисов излезе и говори, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов за убийството на Виктория Маринова. Говори последен от тримата. Говори гневно, с обида и закани, в които не пропусна дори и "началниците от Брюксел".

Имало е натиск от цял свят в последните три дни над властта у нас заради убийството на Виктория, стана ясно от думите му. Повече е обиден обаче от намеците за поръчково посегателство, превърнала се в очерняща кампания. Затова и привиква днес по обед в Министерски съвет всички посланици у нас. Заедно с главния прокур Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов ще им представи всички събрани до момента доказателства за задържания в Германия Северин от Русе, който е основният заподозрян за убийството. И ще настоява да спре кампанията за България.    

Българи направиха така, че очерниха държавата си по най-брутален и гаден начин. Станаха причини да се говори за България като за Малта и Словакия /б.р. в двете държави бяха извършени поръчкови убийства на журналисти./ Разни политици, и сини, и червени се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България.  Да се радват, че България е очернена! В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно нещо., сподели гневно Борисов.

„Понеже знам, че сега ме гледат и много хора от Брюксел, умишлено не говорих с тях в последните дни. Защото това, което са ни учили за разследване, за действията на полицията е да не се обвинява никой, ако няма доказателства. А те ни разсипаха от туитъри! Много внимателно съм ги чел всичките... ", добави той и отправи конкретна закана.

„Доста си промених мнението и за шпицен кандидата (б.р. вероятно предвид един от кандидатите на ЕНП да оглави ЕК - Манфред Вебер, който написа в социалната мрежа, че е шокиран от убийството на журналист и очаква властите да извършат пълно разследване - б.р.)... ще имаме много сериозен разговор с ЕНП, като отидем там", зарече се премиерът.

"Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната!", подчерта отново той.

Журналистите също не бяха пощадени от премиерския гняв. "Като журналисти, особено разследващите, много добре знаете , че целта на едно поръчково убийство са парите и затова не оставя следи. А тук, още от началото се знаеше, че има ДНК от извършителя.

Вие не сте четвъртата, а първата власт в момента. Моля, да се държите отговорно! Такава свобода да пишете, да предавате по всяка тема, е факт", отсече премиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги