Хиляди миньори и гости се събраха в Панагюрски колонии за празника на „Асарел-Медет“

Хиляди миньори и гости се събраха в Панагюрски колонии за празника на „Асарел-Медет“

Хиляди миньори и гости се събраха в Панагюрски колонии за празника на „Асарел-Медет“

С послания и вечни хитове днес компанията „Асарел-Медет“ посрещна празника си през 2019 г. Хиляди миньори и гости се събраха за повода в Панагюрски колонии. 

„Нека дори когато сме толкова успешни, никога не забравяме откъде сме тръгнали и какво сме преживели заедно. Нека не забравяме кой е останал до нас не само на празниците, но и в трудните моменти. Нека и занапред да продължим да следваме нашите доказани успешни ценности, политики и стратегии, чийто инициатор и идеолог бе професор д-р Лъчезар Цоцорков. Той сигурно ни гледа отнякъде и се радва днес заедно с нас. Нека сме единни и не мислим само за себе си, а за цялата фирма, за обществото и за България, защото само така ще сме силни и устойчиви, и ще може всички българи, нашите деца, внуци и правнуци да са успешни и щастливи“. Това послание отправи към работниците и служители на „Асарел-Медет“ АД, ветераните от компанията и гостите на традиционното честване на Деня на миньора и фирмения празник председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.

„Заедно с общината, институциите и цялото общество трябва да постигнем съгласие и да изработим цялостен модел за развитието на родния край, в който бизнесът да има своята конкретна роля и ангажименти, които да следва. Защото залогът е огромен и утре нашите наследници няма да се интересуват колко руда сме добили, а ще питат какво направихме и какво не успяхме, за да им дадем посока и основа за развитие. Трябва всички да осъзнаем, че с работата си днес предопределяме не само нашите съдби, но и бъдещето на поне няколко поколения“ - с тези думи към присъстващите в Панагюрски колонии се обърна председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов.

Той съобщи, че за първото полугодие на тази година дружеството е инвестирало с 64% повече от същия период на миналата година, а в седемте фирмени програми за устойчиво развитие през 2019 г. ще бъдат вложени над 150 млн. лв.

Изпълнителният директор допълни, че себестойността на тон произведена продукция за първите шест месеца е с над 9% по-ниска от планираното и с благодарност подчерта, че тези добри показатели са резултат от усилията на целия екип на „Асарел-Медет“.

Хитът на Станислав Сланев – Стенли „Бъди, какъвто си“ се превърна в обобщение на духа на празника. На финала на тържеството популярният певец, заедно с групата си „Стенли Лайв Бенд“, върна присъстващите към романтичните времена на българския рок с песни като „Богатство“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Обсебен“ и др. Градусът на настроението преди това вдигна атрактивната Мария Илиева, а публиката награди с аплодисменти звездата от „Като две капки вода“ Стефан Илчев и Владимир Ампов - Графа, който редуваше прочувствени балади с летни парчета.

Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Национален ансамбъл „Пирин“. Под звуците на виртуозните музиканти се завъртя традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и знаменосецът Петко Джунов, който в навечерието на празника бе отличен за непрекъснатата си 40-годишна кариера в „Асарел-Медет“ АД. Подобно признание за професионализма и лоялността си към компанията имат още 235 негови колеги.

На сцената се изявиха и местните творци от Духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище, представителният танцов състав „Тангра“ от село Попинци и Никола Скачков.

Най-малките посетители също забравиха за скуката след като се отдадоха на забавленията, организирани от клоуни и аниматори на спортната площадка в селото.

По стара традиция тържественото честване започна в параклиса „Свети Иван Рилски“ с водосвет за здраве и благополучие и надеждата закрилата на Светеца - покровител на миньорите и всички българи, да се разпростре над присъстващите на традиционния асарелски празник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ