Изнесоха подробности за групата за телефонни измами, разбита в Левски

Изнесоха подробности за групата за телефонни измами, разбита в Левски

Групата, заподозряна в извършването на телефонни измами, която бе разбита при спецоперация в град Левски вчера, е работела предимно от територията на Румъния. Измамниците са използвали карти на мобилни оператори от северната ни съседка, съобщиха от прокуратурата и МВР.

Целта им били основно възрастни жители на София, заяви началникът на сектор „Измами“ в Националната полиция Златка Падинкова.

„Групата действа на територията на цялата страна, но прави впечатление, че за периода на воденото разследване основно измамените бяха жители на столицата, като разбира се, има данни и за други населени места, но основно за концентрацията на тази група интерес представлява София, като включително на един от адресите беше намерен част от телефонен указател на София“, каза тя.

Заместник-директорът на Националната полиция Николай Хаджиев отчете намаление на телефонните измами в последните месеци.

„От началото на годината са извършени 459 престъпления спрямо 688 за същия период на миналата година, което е с 33% намаление. Процентът на разкриваемост за първите 7 месеца на тази година, то е 23 спрямо 14 за миналата година“, каза старши комисар Николай Хаджиев.

Вчера полицията задържа 8 души, един от които на територията на София. Това, което стана ясно, е, че е разбита една от най-големите групи, действала на територията на страната.

Разследващите казаха, че жертвите са били предимно възрастни хора. Задържаните мъже са се представяли по телефон основно за полицаи, предаде БНТ.

Групата е била следена 7 месеца. Претърсени са около 10 адреса. Иззети са много телефони, пари и над килограм злато, както и веществени доказателства.

Всички задържани са криминално проявени според прокуратурата. Въпреки че повечето са без официални доходи, са парадирали с луксозни къщи, коли и големи количества злато. Това, което стана ясно по време на днешната пресконференция е, че са открити тайници, парите са били скрити в мазета, също така са намерени златни пендари, скрити в тухлена стена. Част от SIM картите са били скрити в дистанционни.

Осем души ще получат обвинения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ