Магистрала „Тракия“ е затворена за движение

Магистрала „Тракия“ е затворена за движение

Магистрала „Тракия“ е затворена за движение

Заради два блокирани участъка край Бургас, движението в района ще бъде напълно преустановено, съобщава bTV.

От Петолъчката до Бургас автомагистрала „Тракия” е напълно затворена в двете посоки. Затворен е и Подбалканският път.

Решението беше взето около 3 ч. тази нощ на заседание на кризисния щаб, ръководено от премиера в оставка Бойко Борисов. Заседанието беше свикано, след като стотици души бяха блокирани в край с.Миролюбово и в отсечката Ветрен – Айтос. Причината за блокирането станаха два закъсали тира, които не спазили забраната за движение на тежкотоварни автомобили.

„Ние забраняваме, тирове аварират (…) Закъсали са около 500 коли, автобуси. Говорил съм с всички”, каза премиерът.

„Искам да призова хората за търпение. Не са чести случаи с такова време леден вятър. В събота до 14 ч. забраняваме да се движат всички, после се надявам да пуснем магистралата”, добави той. 

Има хора, които са отказват да напуснат автомобилите си и ще останат на пътя до неговото освобождаване, съобщиха от пресслужбата на областна управа.

Със заповед на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков е обявено и бедствено положение в областта, което ще продължи до нормализиране на ситуацията.

Най-тежка е ситуацията в участъка между Карнобат и Айтос. Става дума за около 500 автомобила и един автобус. До село Съдиево също има аварирал камион, който затруднява снегопочистването. Към 6 ч. е била изтеглена първата колона от 15 автомобила, подготвяла се е втора колона от същия брой коли, предаде БНР. 

Продължават действията на спасителните екипи в района на станалата на АМ „Тракия” вчера верижна катастрофа, съобщават от МВР.

Полицията призовава отново всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока, да отменят планираното пътуване.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ