Нови опити за рекорди по маршрута Ком-Емине

Нови опити за рекорди по маршрута Ком-Емине

Няколко опита за нови рекорди по най-дългия непрекъснат маркиран туристически маршрут у нас – Ком-Емине, започват от днес, съобщи bTV. В похода Ком-Емине се включват много от най-добрите ни състезатели, но и ентусиасти, които се присъединяват заради тръпката да изпробват силите си. 

Антония Григорова ще направи опит да направи първото скоростно преминаване на трасето от около 600 км от жена. Тя стартира от връх Ком в 4:30 сутринта при силен попътен вятър. Целта й е да се справи за максимум 6 дни.

Темпото й засега е по-добро от предварително планираното: Хижа Петрохан - гара Лакатник: 30 км за 2:50 ч.

Движението й по трасето може да се следи в реално време.

С амбицията за първи резултат при мъжете билото на Стара планина пък ще пробяга Божидар Антонов. Точно в 9 сутринта той е тръгнал от Ком на т.нар Велоносен поход и се се опита да подобри рекорда на две колела. Инициативата му има и кауза - повече от 600 км носене и бутане на велосипед през Стара планина, защото екипът му иска да покаже, че има нужда от повече обособени и поддържани веломаршрути в България.

Доскоро Борислав Йорданов държеше рекорда за най-бързо преминаване по трасето с велосипед, припомня bTV. През 2014 г. той измина разстоянието от над 600 км без поддържащ екип за 5 дни и 4 часа. Преди броени дни, постижението беше подобрено от Илко Илиев, който успя да премине по билото на Балкана с велосипед за 90 часа, 29 мин и 20 сек (3 дни и 18 часа). Той стартира на 22 юли и финишира на 25 юли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ