От полунощ - вечерен час в Стара Загора и цялата област

От полунощ - вечерен час в Стара Загора и цялата област

От полунощ - вечерен час в Стара Загора и цялата област

Със заповед на областния управител на Стара Загора Гергана Микова, от полунощ влиза в сила въвеждане на вечерен час, който ще важи на територията на града и в цялата област. Никой няма да има право да излиза от 21.00 ч. до 5.00 ч., гласи разпореждането, издадено по препоръка на  Областния кризисен щаб.

Очаква се още до края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров да издаде заповед, с която се забранява събирането на двама възрастни на едно място.

"В момента наблюдаваме хора, които се събират и си говорят. На никой не му е приятно, но такива са правилата. Няма как да се справим по друг начин, трябва да пазим себе си и околните. Постоянно се публикуват снимки от парковете. Явно хората не са разбрали, че е забранено", коментира Живко Тодоров.

Ще бъде преустановена и практиката за обикаляне на паркове и градинки под претекст, че се прави за разхождане на кучета. Кучешките градинки също ще бъдат затворени, като ще се определят нови места за разхождане на домашни любимци. 

Освен това ще бъдат затворени всички магазини освен аптеките и търговските обекти за хранителни стокив Стара Загора.

Затягането на мерките идва, след като регистриране на пациент с коронавирус от Стара Загора и поставянето под карантина на Клиниката по ендокринология в Университетската болница. 15 лекари, медицински сестри и санитари от клиниката се изследват за коронавирус и след това ще бъдат изпратени по домовете. В клиниката остават  приетите по-рано трима пациенти, на които също се правят тестове.

Пациентът с коронавирус е бил приет в клиниката с тежки оплаквания от диабет. Установено е при прегледа, че има и двустранна пневмония, която е активирала и други съпътстващи заболявания. Според шефа на клиниката проф. Йовчо Йовчев пациентът е с увредено състояние.

Мъжът е жител на крайния градски квартал "Зора", а до болницата е бил закаран от сина си.

След установяване на диагнозата пациентът е бил настанен в клиниката по инфекциозни и заразни болести. Към момента не е интубиран.

В Клиниката по ендокринология има още един пациентс коронавирус. Той е на 61години и е от Казанлък. Неговото състояние е добро, предстои при два отрицателни теста да края на седмицата да бъде изписан.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ