Полицай задържан след гонка за трафик на нелегални бежанци

Полицай задържан след гонка за трафик на нелегални бежанци

Полицай задържан след гонка за трафик на нелегални бежанци

29-годишен служител на Охранителна полиция - София е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за столицата. Задържането е извършено вчера, след гонка, при която 5 пъти полицейски екипи опитвали да спрат колата на колегата си, но той не се подчинявал, съобщи пловдивската прокуратура. Накрая бил обявен за издирване и задържан в Пирдоп, съобщава БНР.

Полицаят участвал в престъпната схема заедно с още 3-ма мъже. Групата започнала да извозва от рано сутринта на 6 август поетапно 22-ма граждани на Афганистан. Първо били транспортирани 16 души, сред които и дете на около 10 години, открити по-късно в апартамент в София, а впоследствие и още 6-ма бежанци, които били качени в автомобила на полицейския служител. 

Задържаният полицай признал по време на разпитите, че е трябвало да получи 2000 лева за 2 курса. Той изоставил шестимата афганистанци в центъра на Карлово след като няколко полицейски екипа се опитали да го спрат по пътя. Нелегалните бежанци били задържани там, предстои да бъде установена самоличността им. 

Други двама мъже от групата, организирала превозването на бежанците, са арестувани в София, а един още се издирва, съобщи още Попов. 

Задържаният полицейски служител ще остане в ареста за 72 часа, след което от съда ще бъде поискано да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ