Пак протести срещу цените на горивата, стотици излязоха в Ямбол и Благоевград

Пак протести срещу цените на горивата, стотици излязоха в Ямбол и Благоевград

Протестите срещу високите цени на горивата у нас продължават. Малко след 12:00 ч в Благоевград над100 автомобила вече блокираха пътя за Гърция. „Има лостове в държавната администрация, с които може да се повлияе на цените", посочи един от организаторите на местния протест. 


Стотици хора излязоха на протест и в Ямбол, съобщават от bTV. В шествието се включиха таксиметрови шофьори и стотици граждани със семействата си. Те поискаха държавата да се намеси в регулиране пазара на горивата като дадоха примери за драстична разлика в цените на различните бензиностанции. Организаторите се заканиха да продължат с протеста, като подкрепят и други градове в страната.


„Като цяло всичко е монопол. И оттам вече той спекулира с високите цени на горивата, той ги определя. Със сигурност искаме цените да паднат, да”, обясни Александър Дечев – организатор на протеста в града.

В Пазарджик протестиращите блокираха за 30 минути пътя от града за магистрала „Тракия“. През това време автомобилите се отклоняваха през селата Сарая и Ивайло. След това автошествието тръгна отново към Пазарджик по бул. „Георги Бенковски“ с включени клаксони и развети знамена.

Граждани на Сливен също се включиха в протеста, като за кратко блокираха движението по пътя Ямбол - Сливен. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ