София на 167-мо място по сигурност от общо 345 града

София на 167-мо място по сигурност от общо 345 града

София на 167-мо място по сигурност от общо 345 града

София се нарежда на 167 място от общо 345 града по света по отношение на сигурността, показва класацията на интернет сайта "Numbeo", цитиран от БГНЕС. Българската столица е с индекс на престъпността от близо 45 процента. Според класацията най-сигурният град в света е Абу Даби.

В столицата на ОАЕ индексът на престъпност е 12%, като на второ място се нарежда столицата на Катар Доха. В първата десетка са още Базел, Сингапур, Квебек, Осака, Токио и Берлин. София е на 167 позиция от общо 345 града. В класацията непосредствено до нашата столица са такива градове като Милано, Гьотеборг, Нови Сад, Скопие, Москва.

Според направеното проучване вероятността да бъдеш ограбен на улицата, да бъдеш атакуван или обиден заради етническата си принадлежност или защото си чужденец е твърде малка. Според всеобщото мнение на анкетираните можеш спокойно да се разхождаш по улиците по всяко време на денонощието, без да се притесняваш за сигурността си.

Данните обаче показват, че макар нивото на престъпността да е определяно като умерено, над 50 процента от хората се опасяват от вандалски прояви, кражби с взлом в домовете си или разбиване на колите им, за да бъдат взети оставени в тях вещи. Според направеното проучване жителите на София не се притесняват особено от въоръжени грабежи и нападения, но близо 87 процента от анкетираните са силно обезпокоени от корупцията и вземането на подкупи във всички нива на администрацията и властта.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ