Столичният инспекторат проверява търговците на мартеници

Столичният инспекторат проверява търговците на мартеници

Столичният инспекторат проверява търговците на мартеници

Столичният инспекторат започна проверки на търговците на мартеници.

Следи се дали имат разрешителни и дали са спазили квадратурата, за която са платили, съобщи БНТ. Всеки район на София определя допълнителни места за продажба на мартеници, картички и валентинки от 9-ти февруари до 9-ти март.

На 13 търговци вече са съставени актове, защото са започнали с продажбите няколко дни преди обявената дата.

В зависимост от района, наемите за търговска площ на открито варират между 4,50 лв. за квадратен метър на ден за идеалния център - до 1,8 лв. за крайните квартали. Разрешителните се издават от кметовете на районите.

"Статистиката показва, че с всяка изминала година търговците стават все по-културни и все по-законни", казва Янислав Чулев, който работи в "Контрол на търговска и рекламна дейност" в Столичен инспекторат.

От инспектората не крият, че екипите им са много натоварени и инспекторите не винаги успяват да правят проверки за незаконна улична търговия.

При проверките за разрешителни често се налага да присъства и полицията, защото нередовните търговци обиждат инспекторите, агресивни са и дори се стига до гонки. За да избегнат подобни напрегнати ситуации, от инспектората използват и подставени лица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ