Задържаха телефонен измамник, излъгал 9-годишно дете

Задържаха телефонен измамник, излъгал 9-годишно дете

Задържаха телефонен измамник, излъгал 9-годишно дете

22-годишен мъж, измамил 9-годишно момиченце, е задържан в ареста на РУ-Велинград, съобщиха от МВР.

В неделя сутринта той се обадил на стационарен телефон в жилище в града. Слушалката обаче вдигнало 9-годишно момиченце, тъй като родителите му отсъствали за около час от къщи. От другата страна непознатият се представил за лекар, който съобщил на детето, че майка му си е счупила крака. Тя била приета в болница, но се налагала спешна операция и средства за нея.

Измамниците успели да убедят притесненото дете в истинността на разказа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от служител в Здравната каса. Детето събрало наличните в жилището 750 лева и ги пуснало в плик през прозореца.

Едва след като родителите се прибрали се разбрало, че става дума за телефонна измама. С разплитането на случая незабавно се заели служители на полицейското управление в курортния град. За броени часове е изяснено, че парите са взети от 22-годишния Г.Б. от Велинград.

При извършените процесуални действия той предал цялата сума. По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.   

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ