Затварят днес пътя София - Своге

Затварят днес пътя София - Своге

Затварят днес пътя София - Своге

Спира се движението от Своге за София в участъка, където стана фаталната автобусна катастрофа на 25 август, съобщава bTV. Пътят ще е затворен за времето между 10 и 18 ч., съобщават от МВР.

От Националната следствена служба ще вземат проби от асфалта, за да се изготвят необходимите за разследването експертизи след тежката катастрофа. Материалът е необходим за изготвянето на назначените от следствието експертизи.

От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) са поискали пътят да бъде асфалтиран възможно най-скоро, но ремонт няма да се извършва, докато не се съберат всички необходими за разследването данни, обясниха от главната прокуратура.

Днес в 10 ч бившите шефове на АПИ Дончо Атанасов и Лазар Лазаров ще се явят на разпит в Националната следствена служба (НСлС), съобщава 24 часа. Очаква се да им бъдат повднати обвинения. 

Вчера министърът на регионалното развитие Николай Нанков, настоящият шеф на АПИ Светослав Глосов и всичките 20 членове на държавната комисия, окончателно приела пътя Своге - София след ремонта му, сред които и хора от фирмите за проектирането, инженерния надзор и изпълнението на пътя, се явиха като свидетели в НСлС. Разпитът на Нанков и Глосов продължи около 3 часа. 

“Задължително трябва да има виновни от държавната администрация”, каза Нанков след разпита. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ